Politie Gelderland-Zuid


Veel alcoholcontroles in de regio tijdens landelijke alcoholcontrole


Regionaal, 23-09-2006 * Vrijdagavond en -nacht heeft de politie in Gelderland-Zuid op diverse plaatsen grote alcoholcontroles gehouden. Dit in het kader van een landelijke alcoholcontrole die gehouden werd. Dit betekent dat de politie overal in het land intensief controleert op alcoholgebruik in het verkeer. Rijden onder invloed is een misdrijf waardoor jaarlijks nog steeds veel verkeersslachtoffers vallen. Om dit tegen te gaan houdt de politie alcoholcontroles.


* Land van Maas en Waal


In Druten op de Van Heemstraweg en in Beneden-Leeuwen onderaan de Prins Willem Alexanderbrug hield het team Maas en Waal alcoholcontroles. In totaal hebben 572 mensen meegeewerkt aan een blaastest. Hiervan zijn vier personen aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Eentje blies bij de voorselectie op straat te hoog, maar op de ademanalyseapparatuur bleef deze persoon net onder de wettelijk strafbare grens van 220 ug/l en kwam er met een waarschuwing vanaf.


* Culemborg


Politieteam Culemborg hield een controle op de Rijksstraatweg, Kleine Buitenkom, Boerenstraat en de N320. In totaal zijn 269 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken, zoveel zelfs dat hun rijbewijs in ingevorderd. Eén van hen was een beginnend bestuurder.


* Tiel


Tijdens alcoholcontroles in Tiel op de Tolhuisstraat, Kwelkade, Rechtbankstraat en de Nieuwe Tielseweg werden 50 blaastesten afgenomen. Geen van de gecontroleerde weggebruikers reed onder invloed.


* Wijchen


Team Wijchen controleerde 405 bestuurders op alcoholgebruik in het verkeer. In totaal 8 bestuurders zijn aangehouden, zij bliezen tussen de 290 ug/l en 515 ug/l. De controles vonden plaats op de Schoenaker, Westerdreef, Zuiderdreef en Buys Ballotstraat.


* Malden/Groesbeek


In Malden controleerde de politie op de Promenade in totaal 120 bestuurders. Niemand reed onder invloed. Op de Houtlaan in Groesbeek en de Broekkant in Malden werden staande controles gehouden en tussen beide locaties flexibele rijdende controles. Daarbij werden in totaal 92 bestuurders werden gecontroleerd. Ook hier geen overtredingen.
(08)





Laatst gewijzigd 23-09-2006 16:19





Deze pagina is nog niet aanwezig.........

Terug