Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 23-09-2006

Aanhouding na bedreiging

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag is voor zijn woning in Vlijmen een 39-jarige man aangehouden. De man had zojuist bij een horecagelegenheid in de Grotestraat in Drunen een portier met de dood bedreigd. De Vlijmenaar is op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Illegale vreemdelingen

Vught Vrijdagmiddag is in haar woning een 23-jarige vrouw met de Nigeriaanse nationaliteit aangehouden. De vrouw verblijft illegaal in Nederland en is ingesloten door de Vreemdelingenpolitie.

s-Hertogenbosch Vrijdagavond zijn in het Rompertpark twee mannen staandegehouden op verdenking van illegaal verblijf. De mannen van 30 en 33 jaar met de Roemeense nationaliteit zijn voor nader onderzoek naar hun identiteit en hun verblijfsrechtelijke positie ingesloten.

Sint Anthonis Vrijdagmiddag is in de Sint Anthonisweg een 43-jarige man uit Roemenie staandegehouden op verdenking van illegaal verblijf in Nederland. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Aanhoudingen na mishandelingen

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Karrenstraat twee vrouwen aangehouden. De 25-jarige vrouw uit Rosmalen en de 26-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch hadden zojuist een 20-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan haar hoofd. De verdachtes zijn ingesloten op het politiebureau.

Zeeland Vrijdagnacht is in de Kerkstraat een 15-jarige jongen uit Uden aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht eerder in een horecagelegenheid een 16-jarige Ossenaar te hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer is met hoofdletsel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De Udenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Boxtel In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markt een 21-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte was betrokken bij een vechtpartij tussen meerdere personen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de overige verdachten.

Huiselijk geweld

Sint Oedenrode Vrijdagavond is in zijn woning een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben geduwd waardoor zij ten val kwam. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Cuijk Vrijdagnacht is in zijn woning een 36-jarige man aangehouden. De man had zijn vriendin mishandeld en vernielingen gepleegd in de woning. De man reageerde zeer agressief en agenten moesten pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Herpen Later deze nacht is in de St Sebastianusstraat een 17-jarige jongen uit Herpen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze nacht in zijn woning zijn moeder te hebben geslagen. De Herpenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Pepperspray

Sint Anthonis In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Brink een 19-jarige man uit Gennep aangehouden. De man spoot met pepperspray in de richting van andere mensen. De pepperspray is inbeslaggenomen en de verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is op de Vlijmenseweg een 60-jarie man uit Drunen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Sint Michielsgestel Vrijdagnacht is in de Theerestraat een 22-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor hetzelfde feit. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van elf uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Veghel Later deze nacht is op De Leest een 33-jarige man uit Portugal aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 220 euro.

Ravenstein In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Erfsestraat een 33-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had zojuist op de afrit van de A50 een aanrijding veroorzaakt met een 41-jarige automobiliste uit Nuland. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

Drugs

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is in zijn woning een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen in drugs eerder deze middag in de Samuel Morsestraat. Een 26-jarige Bosschenaar en een 22-jarige man uit Genk werden aangehouden in de Samuel Morsestraat omdat zij softdrugs bij zich hadden. De 33-jarige Bosschenaar is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Vrijdagnacht is in de Karrenstraat een 27-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man had een hoeveelheid cocaïne bij zich. De harddrugs is inbeslaggenomen. Na verhoor op het politiebureau kon de man weer vertrekken. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in de sloot

Sint Oedenrode In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een verkeersongeval op de A50 ter hoogte van Sint Oedenrode drie personen gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Maastricht raakte de macht over het stuur kwijt en raakte in de berm. De auto sloeg over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder en de inzittenden, een 49-jarige man en vrouw uit Son, zijn met letsel aan hoofd en nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsendief aangehouden

Boxtel Vrijdagnacht is in de Jan Kruisenstraat een 22-jarige man uit Liempde aangehouden. De man werd door surveillerende agenten betrapt toen hij probeerde het slot te forceren. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen na belediging

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markt een 22-jarige Udenaar aangehouden. De man treiterde de politiehond die zich in de auto bevond door herhaaldelijk op de deur te tikken. De Udenaar weigerde te vertrekken, nadat een agent hem vorderde om zich te verwijderen. Hierop is hij aangehouden. Twee omstanders begonnen daarop de agenten eveneens uit te schelden. De 18- en 22-jarige mannen uit Uden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietsster rijdt door na aanrijding

Uden Vrijdagmiddag rond 15.45u is op de Boekelsedijk een vijf-jarig meisje gewond geraakt na een aanrijding met een bromfietsster. Het meisje uit Uden fietste naast haar vader toen zij ter hoogte van de drempel rechts werd ingehaald door een drietal bromfietssters. Eén van hen raakte daarbij de rechterzijkant van de fiets van het meisje. Het meisje viel hierdoor van haar fiets. De bromfietsster stopte op enige afstand en is vervolgens doorgereden zonder zich om de toestand van het slachtoffertje te bekommeren en haar identiteit kenbaar te maken. Het meisje liep als gevolg van de aanrijding een hoofdwond en diverse schaafwonden op. Zij heeft zich door een dokter moeten laten behandelen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.