Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 23 september

* ACHT JONGEREN ONWEL TIJDENS PARTY
VLAARDINGEN - Tijdens een afterschool party in een horecagelegenheid aan de Koningin Wilhelminahaven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 jongeren onwel geworden. De jongeren, in leeftijd variërend tussen de 14 en 18 jaar oud zijn ter observatie overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis. Tijdens het feest waarbij gebruik werd gemaakt van een schuimkanon werden acht jongeren onwel. Door politiepersoneel werd, in overleg met de eigenaar, de GGD en de brandweer, de horecagelegenheid ontruimd. Door personeel van de afdeling Forensische Opsporing (voorheen Technische Recherche) werd een onderzoek ingesteld naar het schuimkanon. Vooralsnog is niet vast komen te staan waarom de jongeren onwel werden. Een combinatie van diverse factoren waaronder warmte, drukte, alcohol en het schuimkanon wordt niet uitgesloten.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Politiepersoneel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcohol controle gehouden op de Coolsingel. Achttien bestuurders kregen een proces-verbaal, nadat na een blaastest bleek dat zij teveel alcohol hadden gedronken. Van drie werd direct het rijbewijs ingevorderd.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van district Zuid heeft in samenwerking met personeel van de RegionaleOndersteuningsGroeg (ROG), vrijdagavond twee Rotterdammers van 20 en 31 jaar oud aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat op de Bas Jungeriusstraat twee mannen met een vuurwapen stonden werd een onderzoek ingesteld. Door politiepersoneel werden de twee mannen, aan de hand van het opgegeven signalement, op de Blankeburgstraat aangesproken waarna zij er beiden vandoor gingen. Na een achtervolging, waarbij één van de twee verdachten over het dak probeerde weg te komen, werden de beide mannen in de Moerkerkestraat aangehouden. Na onderzoek in een woning aan de Moerkerkestraat werden 25 patronen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar het vuurwapen.

Uitgave vrijdag 22 september

* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN ZAAK 'S GRAVENDIJKWAL

ROTTERDAM - Politiemensen van de politie Rotterdam - Rijnmond hebben donderdagavond vier verdachten aangehouden. Zij worden verdacht op enigerlei wijze betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van twee mensen. De twee stoffelijke overschotten werden op 3 juli jl. in een woning aan de 's-Gravendijkwal gevonden. Het onderzoeksteam denkt dat de achtergrond van de moorden vermoedelijk gelegen is in de drugshandel. De slachtoffers zijn een 33-jarige Rotterdammer en een 25-jarige vrouw uit België. De verdachten, drie mannen van 29, 29 en 28 jaar oud en een vrouw van 25 jaar, zijn allen afkomstig uit Rotterdam. Zij worden volgende week voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort.