Gemeente Sint-Oedenrode


Sint-Oedenrode blijvend in beweging!

Op zondag 24 september a.s. vinden er op en vanaf de Markt allerlei leuke activiteiten plaats voor alle inwoners van Sint-Oedenrode. Tussen 13.00 uur en18.00 uur is er voor alle doelgroepen een gevarieerd en leuk programma. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Afgelopen zes jaar heeft de gemeente Sint-Oedenrode in samenwerking met de lokale (sport)organisaties binnen het project `Sint-Oedenrode in Beweging' vele sport-en beweegactiviteiten opgestart. Een voorbeeld daarvan is het schoolsportproject voor alle leerlingen van de basisscholen die twee keer per jaar kunnen deelnemen aan kennismakingscursussen bij de Rooise sportverenigingen. Ook voor senioren zijn er vele activiteiten gestart waaronder de Fifty-fit fietsgroep op de donderdagochtend die begeleid wordt door een actieve groep vrijwilligers, twee gymgroepen ex-hartpatienten die wekelijks in de sportzaal trainen, een groot aantal sportief wandelaars bij SV Fortuna en een wekelijkse wandelgroep bij Olat. Ook de sport-en beweegmarkten voor senioren en voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke functiebeperking waren een succes. Daarnaast hebben we in samenwerking met turn- en gymnastiekvereniging Dioscuri een Streetdance-groep voor jongeren met een functiebeperking opgezet. Tenslotte is de gemeente actief geweest in de ondersteuning richting de sportverenigingen. Er is een verenigingsscan gedaan bij de verenigingen, daarnaast kunnen de verenigingen jaarlijks deelnemen aan de verkorte sportspecifieke EHBO-cursus en hebben zich geschoold op het gebied van sponsoring, vrijwilligersbeleid en wet- en regelgeving.

Om bij dit alles stil te staan organiseert de gemeente Sint-Oedenrode in samenwerking met Rooise organisaties op zondag 24 september vele sport-en beweegactiviteiten voor alle inwoners van Sint-Oedenrode. Op de markt komt een klimwand te staan van 6,5 meter hoog. U kunt deelnemen aan een culturele wandeling begeleidt door Wim van Rooij, aan workshops Nordic Walking en aan fietstochten die allen starten vanaf de Markt. Op de Markt zelf kunt u deelnemen aan clinics streetdance en spinning. Hiernaast zijn we nog druk bezig met het organiseren van andere activiteiten. U wordt daarover de komende maand geïnformeerd via o.a. de weekbladen en TV Meierij. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Wij houden u op de hoogte van alle activiteiten!

afdeling Samenlevingszaken/Economie, Vrijetijd en Onderwijs tel. 481318