Gemeente Enschede

Twentse Landdag

dinsdag 18-07-2006

VOORAANKONDIGING

Het platteland kleurt de stad

Op zondag 24 september van 10.00 tot 17.00 uur is het weer tijd voor een bruisende ontmoeting tussen stad en platteland in het Ledeboerpark. Om de drie jaar wordt hier de Twentse Landdag georganiseerd. In 2006 luidt het motto:

"Het platteland kleurt de stad". Een kleurrijke manifestatie van agrarische- en plattelandsorganisaties met jongvee-keuringen, marktpresentaties, educatieve activiteiten, streekproducten proeven, en vele doe- en kijkdemonstraties.

Ontmoeting tussen stad en platteland

NatuurEducatie van de gemeente Enschede, de Stichting voor Duurzame Plattelandsontwikkeling Enschede (STAWEL) en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) hebben een gevarieerd programma samengesteld om van de (driejaarlijkse) Twentse Landdag 2006 weer een groot succes te maken. In het Ledeboerpark komt een kleurrijke plattelandsmarkt met vele informatiekramen, waar plattelandsorganisaties zich presenteren: proef mee en maak kennis met de lekkerste streekproducten! De Enschedese kinderboerderijen presenteren zich met een speciaal programma voor kinderen; manege 't Roessingh biedt ponyritten aan en in een echte ouderwetse boerenbakkerij kunnen kinderen bij NatuurEducatie broodjes bakken in de leemoven. In 2003 kwamen er 15.000 bezoekers op de Twentse Landdag, dus de samenwerkende organisaties verwachten ook nu weer een grote belangstelling van het publiek!

Jongveekeuring en nog veel meer

Natuurlijk mag op deze dag een echte veekeuring niet ontbreken: dit jaar laat het jongvee zich uitgebreid bekijken en keuren. Ook zijn er diverse paardenrassen te bewonderen. Omdat STAWEL een veertigjarig jubileum heeft te vieren, hebben zij een speciaal feestprogramma. De toeristische attracties van het platteland presenteren zich natuurlijk ook op deze dag en er is een demonstratie van oude landbouwwerktuigen. Levende muziek, boerendansers en kindertheater zorgen voor een sfeervol accent en actieve kinderen kunnen zich uitleven op een echte klimwand.

NatuurEducatie laat samen met diverse melkveebedrijven zien wat kinderen beleven en leren als zij een melkveehouderij bezoeken; een onderdeel uit het natuureducatieve aanbod aan de Enschedese basisscholen.

Omdat in het naburige Hof Espelo in het kader van de Dag van het Landschap ook van alles te beleven is op deze dag, kunnen bezoekers zich gratis met de paardenwagen heen en terug laten vervoeren.

Meer informatie

De Twentse Landdag is op zondag 24 september van 10.00 - 17.00 uur en vindt plaats in het Ledeboerpark te Enschede. Meer informatie over de Twentse Landdag kunt u opvragen bij Benno Buursink of Mariette de Groot van NatuurEducatie van de gemeente Enschede.


---