Ingezonden persbericht


Kunsthandel Gennep na zomer weer van start

Geachte heer /mevrouw,

Allereerst willen wij ieder danken die de druk bezochte Kunstverkoop Herman Brood op 30 juli jl. bij ons in de Woonkamergalerie heeft bezocht. Ieder die dat niet heeft kunnen doen of het een tweede maal wil doen is op 4 en 5 november 2006 van harte welkom want dan zullen wij wederom een Herman Brood weekend houden! Hierover zullen wij u de aankomende tijd natuurlijk verder informeren hoe het programma er dan precies uit gaat zien.

Alleen deze maand geldig! In september geven wij 10% korting bij aankoop van een kunstwerk uit de collectie van onze kunstenaars Peter Diem, Richard Smeets en kunstenares Debi.

Op zondag 24 september 2006 van 10.30 uur tot en met 17.30 uur, is het weer Kunstkoopzondag in de Woonkamergalerie van Kunsthandel Gennep. Deze keer staat de kunstenaar Johan Huijzer uit Sliedrecht in de schijnwerpers. Hieronder vindt u een stukje biografie. Voor meer informatie over Johan verwijzen wij u naar onze website of neem even persoonlijk contact met ons op. U kunt natuurlijk ook altijd de Woonkamergalerie bezoeken. Deze is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond zijn wij ook van 18.00 uur tot 21.00 uur open. Op de Kunstkoopzondag, iedere laatste zondag van de maand, zijn wij geopend van 10.30 uur tot 17.30 uur.

Omdat Johan van jongs af aan met potlood bezig is geweest, kwam dat toch iedere keer terug, tot hij in aanraking kwam met acrylverf. Daar ging hij verder mee om een duidelijk eigen stijl te vinden.

Door een duwtje in de rug van Herman Brood kwam daar in 1995 meer vaart in. Herman vertelde Johan tijdens een gesprek dat hij maar een paar spuitbussen moest kopen en dan gewoon maar eens uitproberen. Een week later kocht Johan een paar spuitbussen en begon op een doek alá Brood te werken. Hij kwam er al snel achter dat hij wel wat behendigheid nodig had om zo te richten dat niet het gehele doek onder de spuitverf zat.

Johan kreeg het toch al snel voor elkaar en hij begon van het fijne tekenen en schilderen een mengelmoes met het grove spuitwerk te creëren.

Nu, jaren later, heeft Johan een geheel eigen stijl ontwikkeld. Men zegt dat je de grove stijl van Herman Brood, de strakke lijnen van Keith Haring en de mooie felle kleuren van Corneille op een kunstwerk van Johan terug vindt.

Dus kom allen naar onze Kunstkoopzondag om dit unieke werk van Johan Huijzer te bewonderen en tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen o.a.Herman Brood, Richard Smeets, Annemiek Pijpker, Debi, Fieke Hoes, Dingeman van Zanten, Cornelis Schouten en Ans en Ton Rijkers e.a. De koffie en thee staat klaar voor u in onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep u bent van harte welkom wij zijn zeven dagen per week geopend. Voor meer info kunt u even bellen met ons 0485- 51 95 89 b.g.g. 06-20 55 50 62. Of u stuurt mail naar info@kunsthandel-gennep.nl

Met vriendelijke groet,

Kunsthandel Gennep

Roland en Linda Verpoort.

Burg. Gilissenweg 57

6591 ZN Gennep

Tel: 0031 (0) 485- 51 95 89 B.G.G. (0)6-20 55 50 62 E-mail: info@kunsthandel-gennep.nl