Gemeente Roermond

Wekelijkse rondleidingen in het Stedelijk Museum

Vanaf 24 september start het Stedelijk Museum Roermond met wekelijkse rondleidingen over diverse thema's die afwisselend gepresenteerd worden. De gidsen presenteren u rondleidingen over Pierre Cuypers, Henry Luyten en Joep Nicolas, de historie van de stad en een complete rondleiding die al deze onderwerpen bevat.

Architect Pierre Cuypers stichtte in 1853 samen met de fabrikant François Stoltzenberg kunstwerkplaatsen aan de Maastrichterweg in Roermond, vlak buiten de oude stad en dicht bij de Roer. Ook bracht hij in dit complex de woningen onder voor zijn eigen familie en voor de familie Stoltzenberg. In dit huis van Cuypers is nu het Stedelijk Museum Roermond gevestigd. De collectie bevat onder andere werk van de Roermondse kunstenaars Pierre Cuypers ( 1827-1921), Henry Luyten (1859-1945) en Joep Nicolas (1897-1972) en een overzicht van de historie van Roermond.

De rondleidingen starten om 15.00 uur, en duren circa anderhalf uur. Ze worden verzorgd door gidsen van het Stedelijk Museum, die intern zijn opgeleid. Zij vertellen u op zeer boeiende wijze over het gebouw, de tentoongestelde werken en de kunstenaars. Het maximaal aantal deelnemers per rondleiding is 15. Deelname is gratis, exclusief de entree voor het museum. U hoeft hiervoor niet vooraf te reserveren.

Op 24 september starten we met een totale rondleiding over Pierre Cuypers, Henry Luyten, Joep Nicolas en de historie van Roermond. De daarop volgende week richt de rondleiding zich op Pierre Cuypers, vervolgens behandelen we Henry Luyten en Joep Nicolas, en we eindigen met de historie van Roermond. Daarna starten we weer met een algehele rondleiding.

Naast de rondleidingen op zondag, is het ook mogelijk om op andere dagen (uitgezonderd maandagen) door een van onze gidsen rondgeleid te worden over een onderwerp naar keuze. Ook kunnen onze gidsen een rondleiding verzorgen over tijdelijke tentoonstellingen. Ook deze rondleidingen zijn op aanvraag. De kosten bedragen 35,- en 1,- entree per persoon. U kunt zich hiervoor aanmelden via museum@roermond.nl of via telefoonnummer 0475-333496.

Rondleidingen Stedelijk Museum Roermond 24 september 2006: Algehele rondleiding
1 oktober 2006: Pierre Cuypers 8 oktober 2006: Henry Luyten en Joep Nicolas 15 oktober 2006: Historie van Roermond

Deze cyclus herhaalt zich iedere 4 weken.

Publicatiedatum: 31.08.2006 Bijgewerkt: 06.09.2006