Ingezonden persbericht


Anousha en colette 24 september met poppenkoppen in kleine komedie

In het seizoen 2005-2006 speelden Anousha Nzume en Colette Notenboom de eerste dertig voorstellingen van hun debuutprogramma Poppenkoppen. Dit seizoen volgen nog een kleine twintig voorstellingen, waaronder op 24 september in de Kleine Komedie in Amsterdam. Ze repeteren onder leiding van regisseur André Veltkamp. Uniek is dat deze repetities van 18 tot 23 september in de Theaterschool (na aanmelding) vrij toegankelijk zijn voor pers en voor studenten van de theaterschool.

Colette Notenboom kenden elkaar al jaren toen ze twee jaar geleden tot het inzicht kwamen dat ze samen iets moesten gaan maken. Puur vanuit de gedachte dat ze er wel klaar mee waren om altijd maar alleen met een technicus naar de theaters in het land te reizen. Cabaretier zijn is dan een eenzaam beroep , aldus de dames.

Jeremy Baker en Marc-Marie Huybrechts maakten ze een selectie van de leukste ideeën. André Veltkamp, directeur van de theaterschool van Amsterdam, waar Anousha ooit afstudeerde, vroegen ze om er een script van te meden en hun voorstelling te regisseren.

Josephine en De Roze Krokodillen, een poptour met de Duitse zangeres Nena en enkele televisierollen zoals in de serie Vrouwenvleugel en Onderweg naar morgen, vertrok ze voor drie jaar naar New York. Ze volgde hier diverse opleidingen en speelde in vier theatervoorstellingen. Terug in Nederland speelde ze vaste gastrollen in Oppassen, Ben zo terug en een hoofdrol in Bradaz. Van 1999 tot en met 2004 maakte Anousha een aantal soloprogramma s. In 2000 bereikte Anousha de finale van het Leids Cabaretfestival. In 2002 en 2003 presenteerde Anousha het programma Beauty & Zo voor Net5. In 2005 maakte ze voor de NPS als schrijfster en actrice de serie Schoolplein.

(Breda, 1972) studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. In 1999 won Colette samen met Eva de Roovere het Leids Cabaret Festival als het duo Eeef & Coo. Zowel dit programma als haar soloprogramma Colette© werden voor de VARA-televisie geregistreerd. Ook speelde ze in de jeugdtheatervoorstellingen Stella, 1000 Woorden en Engelen. Colette speelde in de televisieseries Gemeentebelangen, Sam Sam, Open & Bloot en in Jungle Jury. Recent regisseerde ze het stuk Fred (oorspronkelijk van theatergroep Carver) voor Toneelatelier Aalst.

De MediaVilla | 020 3204369 | www.demediavilla.nl
Fred Boot fred.boot@demediavilla.nl
Susan van Daal susan.vandaal@demediavilla.nl

www.anoushaencolette.com