Ingezonden persbericht


Hondsrug Marathon: unieke prestatietocht voor mountainbikers Zondag 24 september in Gieten

Diever 11 september 2006 - Op zondag 24 september a.s. vindt in en rond het Drentse Gieten de eerste editie van de Hondsrug Marathon plaats, een unieke prestatietocht met tijdregistratie over de Drentse Hondsrug voor geoefende mountainbikers. De Hondsrug Marathon maakt deel uit van het programma Outdoor Offensief Drenthe+, dat bedoeld is voor de ontwikkeling en stimulering van recreatieve buitenactiviteiten in Drenthe en het aangrenzende Friese Ooststellingwerf, waaronder mountainbiken, wandelen en de men- en ruitersport.

Spectaculaire veldtochten
Voor de echte mountainbike fanaten hebben TFC 't Kamrad en Stichting Wielerpromotie Oostermoer (TFC Gieten en Hondsrug Classic) vier spectaculaire veldtochten uitgezet van 35, 55, 100 en 140 kilometer. De tochten vallen in de klasse licht tot zwaar. Ze vormen een uitdaging voor getrainde mountainbikers met en zonder licentie. De parcoursen lopen door het afwisselende, grotendeels onverharde en soms ruige terrein van de Hondsrug en het Sleenerzand. De Hondsrug Marathon maakt gebruik van de vaste bepijlde routes, zoals Gieten-Borger, Exloo-Hunzebos, Emmen en Sleenerzand. De Hondsrug Marathon is een uitstekende training voor de Hondsrug Classic op zondag 8 oktober.

Tijdregistratie
Deelnemers die meedoen met de 100 of 140 kilometer routes, rijden met een chip. De tijden die hiermee geregistreerd worden, komen na afloop op de website www.hondsrugmarathon.nl. De kortere routes zijn ook geschikt voor gezinnen. Tijdregistratie bij deze routes is op aanvraag mogelijk.

Start en finish
De startplaats van de Hondsrug Marathon is bij de IJsvereniging Gieten-Bonnen, Boddeveld 3 in Gieten. Deelnemers kunnen vanaf 8.30 uur tot 10.30 uur starten. De sluiting is om 18.00 uur. Het dragen van een helm is verplicht. Om het ergste vuil van de fiets te krijgen, kan men gebruikmaken van de fietswasplaats bij de finish. Modder van lijf en leden verdwijnt onder de douches in de sporthal naast de kantine. Tot slot kan men vermoeide spieren laten masseren door ervaren sportmasseurs.

Inschrijven
Inschrijven voor de Hondsrug Marathon is mogelijk op zondag 24 september aan de start in Gieten vanaf 08.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.hondsrugmarathon.nl of www.outdoordrenthe.nl/evenementen/hondsrugmarathon, of neem contact op met het secretariaat van Outdoor Drenthe via 0521-59 41-30 of info@outdoordrenthe.nl.

Outdoor Offensief Drenthe+ wordt mede gefinancierd door de Europese Unie, EFRO en Leader, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, Provincie Drenthe, Provincie Fryslân en Recreatieschap Drenthe.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht