Gemeente 's-Hertogenbosch

14-09-2006
Gemeente organiseert Veiligheidsmarkt op 24 september

De gemeente 's-Hertogenbosch organiseert op koopzondag 24 september voor de tweede maal een Veiligheidsmarkt. Diverse organisaties die actief zijn op het gebied van veiligheid presenteren zich aan het grote publiek. Inwoners van 's-Hertogenbosch zien hoe ze hun eigen veiligheid en die van andere burgers zelf kunnen vergroten. De Veiligheidsmarkt 2006 is van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats op de Markt.

De eerste editie van de Veiligheidsmarkt in 2003 was een groot succes. Dit jaar zijn opnieuw diverse bekende en minder bekende organisaties op het gebied van Veiligheid aanwezig. Zo geeft de politie onder meer informatie over haar opvallende aanpak van scooteroverlast. De brandweer geeft voorlichting en advies met betrekking tot brandpreventie. Kinderen mogen plaatsnemen in een echte bluswagen en iedereen kan een kijkje nemen in een `rampcontainer'. GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) neemt een SIGMA-bus mee die wordt ingezet als ergens snel medische assistentie nodig is.

Veiligheidsbeleid
Andere bekende veiligheidsdeelnemers zijn onder andere het Rode Kruis, Stadstoezicht, Reclassering en de gemeente zelf. De gemeente licht het veiligheidsbeleid toe, waaronder het Veiligheidshuis waarin de veiligheidspartners in de stad samenwerken. Ook een groot aantal instellingen is prominent op de Veiligheidsmarkt aanwezig, zoals het Allochtonen Platform Huiselijk Geweld 's-Hertogenbosch, welzijnsonderneming Divers, Novadic-Kentron (verslavingszorg), de Opvoedingswinkel, Stichting MEE (informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking, chronische ziekte of vorm van autisme), Stichting Stop het Pesten en Veilig Verkeer Nederland. Daarnaast maken bezoekers kennis met de nieuwste producten op veiligheidsgebied.

Optredens
Tijdens de Veiligheidsmarkt is er ook volop entertainment, zoals optredens van De Kleinkeinder en muziekgroep Tempestade. Theo Verbruggen, bekend van Radio 1 en Omroep Brabant, presenteert de Veiligheidsmarkt vanaf het podium en het marktterrein.