Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nationale vierspannen tijdens UPD

18/09/2006

Utrecht, 18 september 2006
Op zondag 24 september geven de grote mannen uit de nationale vierspansport acte de presence tijdens de Utrechtse Paardendagen. Vele toppers, waaronder de bronzen-medaillewinnaars tijdens het WK begin deze maand in Aken - Theo Timmerman en Koos de Ronde - zullen een sterk staaltje stuurmanskunst laten zien in de Utrechtse Veemarkthallen.

Eigenlijk dekt de naam Utrechtse Paardendagen (UPD) maar een deel van de lading. Het is een heel bijzonder paardensportevenement dat wordt gehouden van vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september. De UPD is een evenement waar niet alleen paardensport in zijn breedste vorm is te bewonderen, maar waar ook liefhebbers van koeien, ezels, honden, kippen en vele andere dieren aan hun trekken komen.

Publiekstrekker op zondag 24 september is evenals voorgaande jaren de indoormarathon voor vierspannen. Vanaf 12.00 uur zullen ondermeer Theo Timmerman, Koos de Ronde, Edwin van der Graaf en andere nationale toppers elkaar over twee manches op het scherpst van de snede bestrijden om uiteindelijk als beste van de UPD 2006 te worden gehuldigd én een flinke greep te mogen doen in de royaal gevulde prijzenpot.

Deelnemers Indoormarathon:
o Ad Aarts, Liessel
o Martin Elders, Loenen
o Edwin van der Graaf, Honselersdijk
o Herman ter Harmsel, Rijssen
o Hans Heus, Laag Soeren
o Ton Monhemius, Halfweg
o Koos de Ronde, Zwartewaal
o Peter de Ronde, Zwartewaal
o Harry de Ruyter, Kessel
o Theo Timmerman, Putten