Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 18 september 2006

Bnn thema-avond: de avond van de straat

Doekoe, dissen, beef en watskebeurt zijn straattaalwoorden die inmiddels aardig ingeburgerd zijn. Maar de taal van de straat is nog veel rijker en daarom is het hoog tijd dat er op tv in straattaal gesproken wordt. BNN doet dat op zondag 24 september van 20.30 uur tot 22.00 uur op 3 in: De Avond van de Straat.

Sophie Hilbrand, bijgestaan door rapper Rhymzter, ontvangt gasten met wie ze praat over de taal en de cultuur van de straat. Wie verzint de woorden? Wat is de betekenis van ingewikkelde handshakes? En wat zijn de codes van het leven op straat?

Maar de straattaal is ook letterlijk doorgedrongen in de tv-programmering van deze avond. Dus speelt Lucille Werner Straattaal-Lingo, leest Loretta Schrijver het nieuws met straattaal op haar autocue en presenteert Lange Frans call-tv in straattaal.

Hoogtepunt van de avond is het Groot Dictee der Nederlandse Straattaal. Gepresenteerd door de Philip Freriks van de straat; Ali B. Hij zal o.a. Femke Halsema, Giel Beelen, Jochem van Gelder en nog vele andere BN-ers laten zweten op de betekenis van woorden als ballen, stiften, pieren, ankeren, baksen en boelen.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl