Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 12 sept. 2006

foto: 250cc Coureur Hans Smees (foto is vrij van rechten)

Persbericht:

SPANNING BIJ LAATSTE VACANSOLEIL ONK-WEGRACE OP 24 SEPTEMBER IN ASSEN

Met spanning wordt uitgekeken naar 24 september, wanneer tijdens de Vacansoleil ONK wegraces van de SMA de laatste Nederlands kampioen bekend wordt. Tijdens de SMA Race of the Champions ligt de strijd in de 250cc nog volledig open. Titelkandidaat is Hans Smees (Harreveld), maar concurrent Randy Gevers (Berlicum) ligt op de loer om toe te slaan zodra dat mogelijk is. Het strijdtoneel is het TT Circuit Assen.

In de andere klassen zijn de kampioenen bekend en zij zullen voor het merendeel aanwezig zijn bij de Race of the Champions, die daarmee haar naam zeker weer eer aan doet. Ditmaal zal de strijd in de kwartliterklasse de hoofdschotel zijn van de wedstrijden op 24 september. De twee Aprilia-rijders Smees en Gevers zullen elkaar geen duimbreed toegeven. Wat de kansen op de titel betreft is het Hans Smees die de beste uitgangspositie heeft. De 36-jarige coureur heeft niet alleen de meeste punten achter zijn naam staan, maar kan wat het aantal schrapresultaten aangaat, ook de beste zaken doen. Smees hoeft namelijk niets van zijn puntentotaal van nu (231 pnt.) af te halen, terwijl Gevers op dit moment in ieder geval tien punten van zijn totaal (222) af moet halen. Gevers zal dus moeten winnen en Smees behoorlijk achterop raken om verandering in de stand te krijgen.

Raceliefhebbers zullen tijdens de laatste Vacansoleil ONK-race ook in groten getale uitzien naar de komst van de nieuwe dubbelkampioen Arie Vos (Oss), de man die bij de WK Supersport in Assen onlangs vijfde werd en zich met de wereldtop kan meten. De kampioen in zowel de Supersport als de Dutch Superbike zal de Race of the Champions aangrijpen om nog eenmaal te laten zien dat hij niet voor niets de beste is in beide klassen dit seizoen.

Natuurlijk zal in de Supersport Joan Veijer (Staphorst) willen tonen dat hij Vos dicht is genaderd. Veijer heeft de tweede plaats in handen gekregen in het ONK en zal die klassering zeker willen onderstrepen met een uitstekende prestatie in de laatste race. In de Dutch Superbike is Arie Vos ook de grootste kanshebber voor de overwinning. Bob Withag (Borne) kan op zijn Yamaha nog wel voor een stunt zorgen, maar dan moet Withag wel winnen en dat heeft hij dit seizoen nog niet gedaan.

Het raceprogramma in Assen telt zeven klasse. Naast de noemde komen ook de 125cc, de Superstock 600, de Classics en Supermono in actie. Bijzonder is dat in de lichte 125cc de routinier Werner Damen (Supersport) meerijdt. Damen is op uitnodiging van motorsportschool Peter den Heijer in de 125cc ingeschreven. Er wordt nieuwsgierig uitgekeken naar de race en hoe Da,men zich daarin manifesteert.

De warm up trainingen op zondag 24 september beginnen om 11.00 uur, vanaf 10.00 uur is er al een pitwalk voor belangstellenden. De races beginnen om 12.00 uur. De prijzen zijn: zaterdag (training) buitenring vrije toegang; paddock E 10,--. Weekendkaart inclusief paddock E 20,--.

Op zondag is de prijs voor volwassenen E 15,--; kinderen 12 tot en met 15 jaar E 7,50 tot 12 jaar gratis. De toegangsprijs is inclusief gratis programma en overdekte tribune zonder toeslag.

---- --


Ingezonden persbericht