Ingezonden persbericht


Terugkomdag voor patiëntjes en familie van de Kinder Intensive Care VU Medisch Centrum.

Op zondag 24 september a.s. organiseert Junior Chamber Amstelland een feestelijke middag voor kinderen die in 2005 op de Kinder Intensive Care (IC) afdeling van het VU Ziekenhuis hebben gelegen. Deze terugkomdag is bedoeld om de kinderen, samen met ouders, broertjes en zusjes op een ontspannen manier terug te laten kijken op een periode die op het hele gezin een grote impact heeft gehad.In totaal zullen meer dan 125 kinderen met hun familie op deze dag in de watten worden gelegd. Er zijn diverse activiteiten voor de kinderen zoals vlot bouwen, springkussen of een boswandeling door het Amsterdamse Bos onder begeleiding van een boswachter. Dit alles in een feestelijke ambiance.

Ieder jaar steunt Junior Chamber Amstelland een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het project KICK (Kinder Intensive Care onderzoeK). Jaarlijks worden ongeveer 400 kinderen opgenomen op de kinder IC van het VU Medisch Centrum. Deze kinderen zijn in alle gevallen ernstig ziek. Onderzoek heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen dat de afgelopen jaren de overlevingskansen van deze kinderen zeer sterk zijn verbeterd. Het project KICK heeft als belangrijkste doel de overlevingskansen van de patientjes op een kinder IC te verbeteren en daarbij te zorgen voor een afname van de nadelige effecten van ziekte en behandeling. Dit kan alleen bereikt worden door wetenschappelijk onderzoek. Het door de kinder IC van VU medisch centrum verrichte onderzoek is zeer veelbelovend. Het onderzoek richt zich met name op hoe de nadelige effecten van beademen op de organen van kinderen en op het genezingsproces voorkomen kunnen worden.

Naast de terugkomdag op 24 september heeft Junior Chamber Amstelland nog meer activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor KICK. Zo heeft een fotoactie tijdens de Drakenbootrace gehouden op zondag 2 juli te Amstelveen ruim 1000 Euro opgeleverd die gebruikt wordt om een gedeelte van de kosten van de terugkomdag te bekostigen. Maar ook het aantrekken van sponsors heeft geld opgeleverd waardoor dit evenement mogelijk is geworden.

Junior Chamber Amstelland, o.a. organisator van het jaarlijkse Business is Topsport Evenement in Uithoorn, is een netwerkorganisatie van jonge, krachtige en ambitieuze mensen die streven naar persoonlijke ontwikkeling en graag een steentje bijdragen aan de maatschappij door het steunen van goede doelen als KICK. Wilt u KICK ook steunen dan kunt u dit doen door een bijdrage op gironummer 4818 t.n.v. Stichting VUmc Fonds o.v.v. 'project KICK'

Voor meer informatie over Junior Chamber Amstelland neemt u een kijkje op www.juniorkameramstelland.nl of kunt u contact opnemen met Helga Bruinsma, tel.


---- --