Ingezonden persbericht


Persbericht

19 september 2006

The only road to Paradiso vervolgt haar weg in de Effenaar in Eindhoven

Zondag 24 september vindt de 3e kwartfinale voor de regio Noord-Brabant en Limburg plaats voor de strijd om de felbegeerde titel 'beste coverband van Nederland'. Na twee spannende kwartfinales die eerder plaatsvonden in De Bosuil in Weert, is Muziekcentrum de Effenaar in Eindhoven aan de beurt om haar podium vrij te geven aan het covertalent. Vijf bands wagen zich op de bühne om hun lange weg naar Paradiso te vervolgen.

De jaarlijks terugkerende zoektocht naar de meest talentvolle coverband, biedt het bandtalent de mogelijkheid om de befaamde poptempel Paradiso te bereiken. Uit de voorrondes, die in heel Nederland plaatsvinden, selecteert de vakkundige jury de beste bands. Ook het publiek heeft een belangrijke stem. De band met de meeste publieksstemmen plaatst zich ook voor de volgende ronde. De uiteindelijke winnaar van 'The Clash' krijgt een jaar lang begeleiding van vakmensen uit de muziekwereld. Ook wordt er een CD en videoclip geproduceerd onder begeleiding van John Sonneveld (producer van Anouk, Golden Earring, Di-rect) en Nico Outhuyse (De Kast).

Ook fans kunnen hun favoriet kiezen door te stemmen in The Clash Hitlijst op de interactieve website www.dommelschclash.nl. Hier kunnen de live-opnamen van de optredens worden beluisterd en gedownload. De singles met de meeste stemmen komen in de wekelijkse The Clash Hitlijst te staan en worden op verschillende radiostations uitgezonden.

Vanaf 1 september heeft de vernieuwde website al 5.500.000 hits en wordt er volop gestemd. "De enorme exposure die we genereren voor de beste coverbands van Nederland, zal de bands zeker geen windeieren leggen. Dit is slechts één van de vele voordelen die ons onderscheidt.", aldus John Van den Borne, "The Godfather" van Dommelsch Clash of the Cover Bands.

Op 24 september treden vijf talentvolle bands op uit de regio Noord-Brabant en Limburg. Movin' Groov'z is een 4-mans Blues, Soul, Jazz, Funk coverband uit Maastricht; The Blues Brothers & Band is met 12 man dé Blues Brothers Tribute uit Gemert; Out of the Basement is een 11-mans Soul, R&B coverband uit Eindhoven; Rattlesnake Shake uit Oss is een vijf-mans coverband en Mobilae klimt met 7 man op het podium als Pop, Rock en Soul coverband uit Tilburg. De Effenaar gaat zondag om 15.00 uur open en de eerste kwartfinalist begint om 16.00 uur.

De Effenaar is niet alleen op 24 september de locatie voor de regionale kwartfinales. Ook de volgende rondes vinden in de Effenaar en in de regio plaats:


1 oktober 15.00 uur de Effenaar, Eindhoven

5 oktober 19.00 uur de MEZZ, Breda

8 oktober 15.00 uur de Effenaar, Eindhoven

22 oktober 15.00 uur de Effenaar, Eindhoven

5 november 15.00 uur de Effenaar, Eindhoven (halve finale)

12 november 15.00 uur de Effenaar, Eindhoven (halve finale)

19 november 15.00 uur de Effenaar, Eindhoven (halve finale)

7 januari 15.00 uur 013, Tilburg (regio finale)

Zet ze vast in je agenda! Kijk ook op www.dommelschclash.nl voor data, tijden, locaties, kaarten en informatie over de bands.

Over Dommelsch

Dommelsch wordt van oudsher gedronken op plekken waar muziek een belangrijke rol speelt. Daar komen mensen samen voor gezelligheid en echte live muziek in een intieme, persoonlijke en sfeervolle setting. Dommelsch past daarbij. Het gaat om jezelf zijn en simpelweg genieten.

Het Nederlandse karakter van Dommelsch in combinatie met cafés en poppodia waar men Dommelsch drinkt, verbindt Dommelsch automatisch met muziek en Nederlandse muzikanten. Dommelsch ondersteunt innovatieve en verrassende muziekprojecten in verschillende genres van rock tot house. Hiermee draagt Dommelsch bij aan de ontwikkeling van talentvolle bands, DJ's, zangers en zangeressen uit Nederland.

De inschrijvingen voor Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007 zijn alweer begonnen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.dommelschclash.nl.

Kijk voor data, informatie en beeld op www.dommelschclash.nl of www.ticketservice.nl voor kaarten.

Voor meer informatie over het evenement zelf, kunt u contact opnemen met de initiatiefnemer en organisator van 'Dommelsch Clash of the Cover Bands' John Van den Borne. Hij is bereikbaar via info@dommelschclash.nl of 06-53946173.

Voor persvragen:

Edelman

Linda du Pon

T 020-3010980

E nl@edelman.com