Ingezonden persbericht


HIGH TEA AND TALK : 'Oost West Thuis Best'

'Oost West Thuis Best'
24 september 15.00 tot 17.00 uur

Rotterdam zag vorig jaar overal een plotse opleving van kunst in huiskamers: galeries, workshops, kunstfeestjes en thuisconcerten. Ook het Centrum Beeldende Kunst brengt graag de kunstenaar bij u thuis, in de vorm van Het Nieuwe Huren. Op de High Tea & Talk van 24 september praten talkshowhosts Miriam Reeders en Saskia de Feijter van 15.00 tot 17.00 over deze nieuwe huiselijkheid. Te gast zijn Esther Didden, initiator van Het Nieuwe Huren, De Player uit Katendrecht, en Live in Your Living Room. U kunt genieten van een optreden van The Jack Stafford Foundation, van de tentoonstelling Absolut Search, en van een bijzonder Culinair Commentaar van Geen Grappen met Gasten. De high tea wordt geserveerd in een nieuw decor, ontworpen door Buro Marsille. Daar kunt u ook op andere dagen terecht, om kunstbladen te lezen, dvd's te bekijken of koffie te drinken. Maar allereerst hopen we u op 24 september te zien!

DSPS / De Player
Stichting DSPS oftewel De Player brengt via de kunst nieuw leven in oude bordelen, dranklokalen en gokpanden op Katendrecht. In deze stadsvernieuwingswijk brengt DSPS een breed scala aan experimentele en performatief georiënteerde acts en evenementen.

www.stdsps.nl

Het Nieuwe Huren
Vanaf 24 september kan elke Artotheekabonnee een kunstwerk in huis halen dat meer opeist dan een plekje aan de muur of op het buffet. Het Nieuwe Huren brengt kunstwerken zoals een muurschildering, installatie of performance. Initiatiefnemer Esther Didden komt vertellen over hoe dat werkt, experimentele kunst in de huiskamer.

www.cbk.rotterdam.nl

Live in Your Living Room: Maurice Dielemans
Een voorbeeld van een initiatief dat kunstuitingen bij u thuis komt brengen, is Live in Your Living Room. Dit initiatief gaat uit van de gedachte dat live-muziek het best tot zijn recht komt in een intieme setting.

www.liveinyourlivingroom.nl

The Jack Stafford Foundation
The Jack Stafford Foundation stond al in het voorprogramma van The Veils en wordt omschreven als 'de leukste Britpop van dit moment, nog gewoon uit Nederland ook'.

http://www.jackstafford.co.uk

Het Culinaire Commentaar / Geen Grappen met Gasten In dit nieuwe seizoen wordt iedere High Tea & Talk voorzien van een culinair commentaar. G.G.M.G.(Geen Grappen Met Gasten) bestaat uit twee in Rotterdam woonachtige Duitse kunstenaars: Kim Zieschang en Anne Wenzel. Zij verrijken en verzoeten onze High Tea elke maand met hun Duitse taarten commentaar en zorgen er voor dat onze culinaire dromen werkelijk worden.

http://www.ggmg.nl

Centrum Beeldende Kunst
Nieuwe Binnenweg 75
(tram 4 / metro Eendrachtsplein)
010 4360288 / 2092142
www.cbk.rotterdam.nl
di - vr 12 - 17 uur
za 10 - 17 uur
zo 12 - 17 uur

High Tea & Talk website.
Klik hier.