LIVE FOR LIFE FESTIVAL:grootse viering begin ramadan in Arnhem

Stichting rhythm of reason

PERSBERICHT EN PERSUITNODIGING
20 sep. 06

LIVE FOR LIFE FESTIVAL: GROOTSE VIERING BEGIN RAMADEN IN ARNHEM.

Op zondag 24 september is Arnhem het toneel van het grootse LIVE FOR LIFE festival. LIVE FOR LIFE is hét kleurrijke jongerenfestival van Nederland, en staat dit jaar in het teken van TASTES OF CULTURES. De smaken van uiteenlopende culturen komen uitgebreid aan de orde, evenals RESPECT & LOVE én het begin van de Ramadan.

Duizenden jongeren uit verschillende culturen laten tijdens LIVE FOR LIFE zien dat de smaak van culturen lekker, spannend en een bron van rijkdom is voor Nederland. Voor het eerst in de achtjarige geschiedenis van het festival, valt Live for Life samen met de eerste dag van het Ramadan. De Ramadan is een periode van bezinning, respect en liefde voor de medemens.
Op het programma van LIVE FOR LIFE staan top optredens van onder anderen artiesten van Turkse, Marokkaanse, Molukse, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse bodem. De artiesten slaan hun handen ineen voor een Leuk en Lekker multicultureel Nederland.

Hiernaast bestaat het festival uit de volgende onderdelen:

16)-een Multitalent podium. Een samenwerking met FunX, de urban jongerenzender van Nederland. Beginnende en bekende jongeren presenteren zich op dit podium.
-Uitreiking Live for Life Award. Dit is de award voor een artiest die zich het meest veelzijdige (breed en divers) inzet voor de multiculturele samenleving. 18)-Business plaza & business meets cultures. Actief debat over de economische waarde van diversiteit. Diversiteit betekent ook Business.
19)-Debat over jong allochtoon ondernemerschap en racisme op de arbeidsmarkt. Sprekers zijn onder anderen Agnes Jongerius ( FNV) en Willem Lageweg (MVO). 20)-Danspodium: 12 werelddansen passeren de revue. Bezoekers gratis kunnen meedoen. 21)-World Panna Cup: Voetballende jongeren tot 23 jaar dingen met hun landenteams mee naar de eerste prijs. Het winnende team mag tegen de Arnhemse voetbalclub Vitesse spelen. 22)-En nog veel meer!

LIVE FOR LIFE begint om 13.00 tot duurt tot 23.00 uur. De locatie is het Kerkplein in het centrum van Arnhem. De toegang is helemaal gratis.

Geloven
27)'Het is weer eens tijd voor een positief geluid over kleurrijke jongeren', zegt Aysim Deveci, organisator van LIVE FOR LIFE.'Dit festival moet duidelijk maken dat jongeren moeten blijven geloven in een harmonieuze multiculturele samenleving'. We moeten het namelijk gewoon met elkaar doen in Nederland'. In Amerika zijn ze toch ook trots op 'Little Italy'en 'China Town'
'In Nederland lukt stemmingmakers telkens weer om multicultureel Nederland neer te zetten als een doemscenario', vervolgt Deveci. Onze samenleving is multicultureel en zal dat gelukkig ook altijd blijven".

Live for Live vindt dit jaar voor de 8e maal plaats. Vorig jaar trok het evenement ruim 10.000 jongeren naar Arnhem. Voorgaande edities vonden onder meer plaats op het Malieveld in Den Haag.

Einde persbericht