Politieberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 24-09-2006

Aanhouding winkeldieven

NIEUWEGEIN Op zaterdagmiddag 23 september heeft de politie rond het middaguur twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden in de Passage in Nieuwegein.

Nadat een beveiliger door getuigen in kennis was gesteld, ging hij achter het tweetal aan. Ter plaatse aangekomen, hield de politie de 52-jarige man uit Houten en de 42-jarige inwoonster uit IJsselstein aan. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Getuigenoproep brandstichting

HOUTEN In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 september kreeg de politie rond 03.45 uur de melding binnen dat een container aan het Sikkelveld in Houten in brand was gestoken.

Een 42-jarige buurtbewoonster was wakker geworden omdat haar hond begon te blaffen. Toen ze naar buiten keek, zag ze een jongen een container in brand steken. Hierop belde de vrouw de politie. Na de brandstichting rende de jongen direct weg via de brandgang, parallel aan het Ploegveld in de richting van het Gaffelveld. Een omwonende heeft de brand geblust. De brandweer heeft later de container nat gemaakt om opnieuw vlammen te voorkomen.

De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen de dader te vinden. Het signalement van de dader luidt: een jongen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar oud, kort, donkerblond stekeltjeshaar, beige broek en een beige t-shirt. Mensen die de dader herkennen in het signalement of die andere aanvullende informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom via het telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed zonder rijbewijs

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagmorgen 23 september rond 03.00 uur een 39-jarige automobilist aangehouden op de Zuidstedeweg in Nieuwegein. De Utrechter had te veel gedronken en bleek bovendien geen rijbewijs te hebben.

De politie zag de auto stil staan voor de verkeerslichten van de kruising Zuidstedeweg en de Binnenwal. Toen de verkeerslichten op groen sprongen, had de bestuurder moeite met het besturen van zijn voertuig. Hierop kreeg hij een stopteken. Hij blies 610 ug/l. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed.

Jongens voor brandstichting aangehouden

HOUTEN Op vrijdagavond 22 september rond 20.45 uur heeft de politie op de Binnenweg in Houten drie jongens van 13 jaar, alledrie inwoners van Houten, aangehouden op verdenking van brandstichting.

Omstreeks 20.45 uur hoorden surveillerende agenten enkele harde knallen, komende vanuit de richting van het sportpark De Kruisboog. Een oplettende burger wist hen te melden dat enkele jongeren vuur aan het stoken waren aan de Binnenweg. Ter plaatste aangekomen, trof de politie de drie jongens uit Houten. Met vuurwerk en papier hadden ze het vuur gestookt. Spuitbussen met deodorant hadden de knallen veroorzaakt. Alle drie zijn aangehouden en in overleg met de ouders krijgen ze een HALT-straf.

Autobrand

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond 23 september rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand stond aan de Iepstraat in Nieuwegein. De brandweer heeft ter plaatste de brand geblust.

De 45-jarige eigenaresse van de auto zag bij thuiskomst dat haar auto was afgebrand. Zij heeft aangifte gedaan van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen of mensen die meer informatie kunnen geven, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via het nummer 0800-7000.

Meisjes stelen tassen

NIEUWGEIN De politie heeft op zaterdagmiddag 23 september twee meisjes van 15 jaar uit Nieuwegein aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat de meisjes in een winkel aan de Passage twee tassen ter waarde van 5 euro hadden gestolen. Zij krijgen in overleg met de ouders een doorverwijzing naar bureau HALT voor een alternatieve straf.