1e persbericht van zondag 24 september 2006

Eindhoven, 24-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van mishandeling

In de woning van zijn ex-vrouw in Eindhoven-Stratum is zaterdagavond rond 21.30 uur een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de 40-jarige vrouw kort daarvoor in het huis heeft mishandeld door haar te slaan. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ook had de man nog enkele weken gevangenisstraf openstaan.

Eindhoven: Politie pakt snorder op

Op de Amundsenlaan heeft de politie zondagochtend rond 2.15 uur een man van 42 jaar uit Eindhoven aangehouden. Politiemensen zagen dat hij op de Raiffeisenstraat drie mensen in zijn auto liet stappen. Ze zijn achter de man aangereden tot aan de Amundsenlaan. Daar stapten de drie mensen weer uit. Omdat het vermoeden bestond dat de man optrad als illegaal taxichauffeur, een zogenoemde snorder, is hij daar aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie heeft zaterdagavond rond 22.45 uur een man van 42 jaar aangehouden in zijn woning in Eindhoven-Tongelre. Hij zou kort daarvoor zijn 43-jarige echtgenote in hun huis hebben mishandeld door haar in haar gezicht te slaan. De man is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie arresteert automobilist voor poging doodslag

De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.00 uur een man van 36 jaar uit Helmond aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel Traverse voor poging doodslag. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagochtend rond 3.15 uur op de Parkweg met een auto is ingereden op twee 23-jarige Helmonders die daar liepen. Eén van de mannen is frontaal door de wagen geraakt, waardoor hij enkele meters door de lucht vloog en op de weg terechtkwam. Hij is even bewusteloos geweest, en bleek uiteindelijk een gebroken neus en kneuzingen over zijn hele lichaam te hebben. Hij is naar het ziekenhuis geweest om zich te laten behandelen. De andere man werd door de auto tegen zijn been geraakt, maar hij raakte niet ernstig gewond. De bestuurder is er na de aanrijding met de auto vandoor gegaan. De politie is meteen een onderzoek begonnen en wist vrij snel wie de verdachte was. Hij is op verzoek van de politie naar het bureau gekomen. Daar is hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt dronken bestuurder aan na aanrijding

Op de Kasteel Traverse heeft de politie zondagochtend rond 2.00 uur een man van 27 jaar uit Helmond aangehouden. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto tegen de achterkant van de wagen van een 21-jarige vrouw uit Helmond gereden. Terwijl de vrouw nog voor het rode stoplicht stond te wachten, reed de man al weg en botste tegen de andere wagen aan. Op het bureau bleek zijn alcoholpromillage bijna
1,30 te zijn, waarop proces-verbaal is opgemaakt.

Best: Politie pakt fietsendief op

Op de Spoorstraat heeft de politie zaterdagavond rond 20.30 uur een 53-jarige man uit Best aangehouden. Een getuige had gezien dat hij een afgesloten fiets had weggehaald uit de fietsenstalling bij het station. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de man lopen met een afgesloten fiets die hij aan de achterkant optilde. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte had ook nog twintig joints bij zich. Fiets en joints zijn in beslag genomen, waarna de man met een proces-verbaal is heengezonden.

Son: Politie houdt verdachten van vernieling aan

De politie heeft zondagochtend rond 2.45 uur een 34-jarige vrouw uit Son en een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Julianastraat. Politiemensen zagen dat de man en de vrouw daar bij een woning plantenbakken vernielden en planten uit de tuin trokken. Toen ze daarvoor werden aangehouden, scholden ze de agenten uit. De man bedreigde één van de politiemensen ook met de dood. Hij is ingesloten voor verder onderzoek, de vrouw is na verhoor weer heengezonden. De agenten waren in de uren voor de aanhouding al driemaal in de straat geweest om te bemiddelen in een conflict tussen de twee verdachten en de bewoners van het huis waar de vernielingen werden aangericht.

Knegsel/Veldhoven: Politie arresteert jongens na inbraak

Op de Steenselseweg in Knegsel heeft de politie zondagochtend rond 4.00 uur twee 16-jarige jongens uit Vessem en Veldhoven aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor hebben ingebroken in een sportkantine aan de Korze in Veldhoven. Een getuige had na de inbraak twee jongens op een brommer zien wegrijden. Gewaarschuwde agenten zagen de jongens op de Steenselseweg rijden, waarna ze werden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. Bij de inbraak is de voordeur van de kantine opengebroken, waarna een kassa met enkele tientallen euros werd weggehaald. De buit is inmiddels weer terecht.

Deurne: Politie houdt dronken automobilist aan

Een man van 41 jaar uit Vlierden is zondagochtend rond 1.00 uur door de politie aangehouden op de Vlierdenseweg. Hij was daar met zijn auto tegen een boom gereden. Toen de politie arriveerde, bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies een alcoholpromillage van bijna
2,60. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt. De man raakte niet gewond.

Valkenswaard: Politie pakt dronken automobiliste op

De politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur een 22-jarige vrouw uit Valkenswaard aangehouden op de Merendreef. Surveillerende agenten zagen haar op de Nieuwe Waalreseweg rijden en lieten haar op de Merendreef stoppen voor een controle. Omdat ze had gedronken, is ze meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De vrouw, een zogenoemde beginnend bestuurder, bleek een alcoholpromillage van bijna
1,40 te hebben. Haar rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.