Politieberichten, Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht, 24-09-2006

Getuige aanrijding gezocht

MIJDRECHT - De politie is op zoek naar een getuige van een aanrijding op de Leicester woensdag 20 september. Een nog onbekende bestuurder reed omstreeks 16.45 uur een geparkeerde auto aan en reed vervolgens weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Een getuige zou het kenteken hebben genoteerd, maar deze heeft zich nog niet bij de politie gemeld. De politie verzoekt deze getuige om contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 - 88 44.

Inbraak in woning: getuigen gezocht

WOERDEN Op zaterdag 23 september is ingebroken in een woning aan de Pottenbakkersweg in Woerden. Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat een geldbedrag en een aantal goederen was gestolen uit het huis op het bedrijventerrein Barwoutswaarder.

Een 57-jarige getuige uit Woerden heeft gezien dat tussen 15.00 uur en 16.00 uur een man en een vrouw diverse keren in de buurt van het pand liepen. Beiden stapten uiteindelijk in een auto en reden weg in de richting van de Gildenweg.

De politie heeft de volgende signalementen, waarbij met name de combinatie van de man met de vrouw opvallend is:

Blanke man, donker haar, ongeveer 1.75 meter lang, leeftijd tussen 25 en 30 jaar, tenger postuur, onverzorgd uiterlijk, bruine kleding.

Donkere vrouw, zwart haar, kort tot halflang. Donkergetinte huidskleur, leeftijd ongeveer 30 jaar, dik postuur, kleiner dan de man, roze blouse, kort bruin jasje, donkere broek.

De politie vraagt getuigen of mensen die meer informatie hebben, contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen via telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed

HOUTEN De politie heeft op zaterdagavond 23 september rond 20.50 uur een 51-jarige automobilist uit Houten aangehouden op de Kastanjehout. De man was betrokken geweest bij een aanrijding en op verzoek van de tegenpartij ging de politie ter plaatse. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 935 ug/l blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en na verhoor is hij heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MAARSSEN In de vroege ochtend van zondag 24 september heeft de politie een 17-jarige bestuurder van een bromfiets aangehouden die ook te diep in het glaasje had gekeken. De jongen uit Maarssen reed over de Verbindingsweg. Toen hij werd gedwongen te stoppen, gedroeg hij zich behoorlijk recalcitrant. De ademanalyse wees uit dat hij te veel had gedronken: 655 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van negen uur.

HARMELEN Bij een ongeval tussen een bromfiets en een auto was ook alcohol in het spel. Een 41-jarige bestuurder uit Harmelen van een bromfiets reed in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 september door de Dorpsstraat. Hem kwam een auto tegemoet en doordat hij niet goed rechts hield, ontstond een aanrijding. Hij blies 690 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van acht uur.

De man liep een aantal schaafwonden op. De 52-jarige automobiliste uit Harmelen kwam met de schrik vrij. Haar auto had een paar krassen.

Baldadige jongens aangehouden

WILNIS Door een snelle reactie van een omwonende heeft de politie in de nacht van zaterdag 23 september op zondag 24 september twee jongens betrapt op de Pieter Joostenlaan in Wilnis op baldadig gedrag.

Rond middernacht kreeg de politie een melding binnen dat twee jongens tegen de zijkant van een bushokje aan het trappen en slaan waren. Dit maakte zoveel lawaai dat de meldster wakker was geworden. Hierop belde zij direct de politie. Toen de politie ter plaatse ging, bleven zij telefonisch contact houden met de buurtbewoonster. De twee 16-jarige jongens uit Mijdrecht werden staande gehouden. Hun gedrag had geen schade veroorzaakt, maar er was wel sprake van baldadig gedrag. In overleg met hun ouders krijgen ze een alternatieve straf van bureau HALT.