Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Ruzie na geluidsoverlast bij feestje, twee man opgepakt
Publicatiedatum: 24-9-2006 12:55:00

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Arnhemmers van 36 en 45 jaar opgepakt na een ruzie in de wijk Immerloo. De twee worden verdacht van onder meer openlijke geweldpleging, vernieling en mishandeling. Agenten moesten bij de aanhouding gebruik maken van pepperspray. De 36-jarige verdachte liep een beetwond op van een politiehond. De aanleiding tot de ruzie zou een gevolg zijn van geluidsoverlast bij een feestje.

Eerder op de avond waren agenten al naar het adres van de 45-jarige verdachte geroepen na klachten van buurtbewoners over het geluid. Nadat in eerste instantie de wacht was aangezegd zouden de klagers door de veroorzakers zijn bedreigd. Toen er voor de derde keer geklaagd werd over de herrie werden de agenten opgewacht door enkele feestgangers en aangevallen. De beide Arnhemmers werden daarbij aangehouden en verzetten zich tegen hun arrestatie. Nadat beide mannen met behulp van onder meer pepperspray waren overmeesterd maakte de politie een eind aan het feest en stuurde de overige gasten naar huis. De twee Arnhemmers zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse (74) slachtoffer van tasjesroof

Publicatiedatum: 24-9-2006 12:54:12

Arnhem - Een 74-jarige vrouw uit Arnhem is zaterdagmiddag op de Zeegsingel het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw was daarbij niet gewond geraakt. Volgens het slachtoffer liep ze even na het middaguur over de Zeegsingel richting Akkerwindestraat in de wijk Malburgen. Plotseling zou een jongen haar handtas uit handen hebben gerukt en er mee vandoor zijn gegaan via een zijstraatje. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs in de omgeving uitgekeken maar geen dader aangetroffen. Er zou sprake zijn van mogelijk twee daders. Volgens het slachtoffer en een getuige zou het gaan om twee blanke jongens van ongeveer 18 jaar, de een wat groter dan de ander. Een van hen zou een rood t-shirt hebben gedragen terwijl de ander in het donker gekleed was. De politie roept getuigen op te reageren (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie man aangehouden na vermeende bedreiging

Publicatiedatum: 24-9-2006 12:53:05

Arnhem - De Arnhemse politie heeft vrijdagavond in de Willemstunnel drie mannen aangehouden na een melding van een dreiging met een vuurwapen. Bij de aanhouding werd door de politie uit voorzorg het dienstpistool getrokken. Bij de drie mannen, twee Venlonaren van 21 en 23 jaar en een 20-jarige Edenaar, werd echter geen vuurwapen aangetroffen.

Omstreeks zeven uur werd bij de politie melding gemaakt van een grote vechtpartij nabij de Zijpendaalseweg. Terplekke werden agenten aangesproken door enkele omstanders die verklaarden dat er een conflict was geweest dat inmiddels al weer zou zijn uitgepraat. Op dat moment kwamen er enkele personen aanrennen die de agenten wezen op een wegrijdende auto. De inzittenden zouden zojuist gedreigd hebben met een vuurwapen, waarop de agenten de achtervolging inzetten. In de Willemstunnel werd de wagen tot staan gebracht waarna de inzittenden weden aangehouden. Bij onderzoek werd geen enkel wapen aangetroffen. Op de Zijpendaalseweg bleek inmiddels iedereen vertrokken. Nadat zich later ook niemand meldde voor het doen van aangifte werden de drie mannen direct weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na mishandeling steward in stadion
Publicatiedatum: 24-9-2006 12:51:50

Arnhem - De politie van Arnhem heeft zaterdagavond in het stadion Gelredome een 23-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens mishandeling. De man zou tijdens een schermutseling de steward, een 49-jarige vrouw, hebben gebeten. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. De schermutseling ontstond vlak voor de wedstrijd Vitesse
- Heracles toen de steward ontdekte dat een tot dusver onbekende man kennelijk ten onrechte gebruik maakte van een kinderkaartje. Het toegangsbewijs werd hem afgenomen, waarop enkele omstanders zich met het voorval zouden hebben bemoeid. De Arnhemmer zou daarbij de kaart van de steward hebben afgenomen en haar hebben gebeten. De man kon even later worden aangehouden en is in verzekering gesteld. Door de steward is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken brokkenmakers raken rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 24-9-2006 12:50:47

Arnhem/Dieren - De politie heeft vrijdagavond in Arnhem en Dieren de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten nadat ze in beschonken toestand aanrijdingen hadden veroorzaakt. In beide gevallen was de schade beperkt gebleven tot materiële schade. Het gaat om een 57-jarige man uit Arnhem en een 29-jarige Heelsummer. De Arnhemmer zou volgens getuigen vrijdagavond omstreeks zeven uur op de Oostburgwal in zijn woonplaats tegen een geparkeerde auto zijn gebotst. Bij de man werd een promillage gemeten van 1,5 (bijna drie keer de norm). In Dieren botsten vrijdagavond rond half elf op de Prinsenstraat twee auto's op elkaar. Een van de partijen bleek de 29-jarige man uit Heelsum. Bij hem werd een promillage gemeten van 1,79 (drieënhalf keer de norm). Beide bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en kregen een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tv in beslag na geluidsoverlast

Publicatiedatum: 24-9-2006 12:50:01

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een eind gemaakt aan geluidsoverlast door een televisie in beslag te nemen. Tegen de 82-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Nadat er in de loop van de nacht al eerder geklaagd was over de herrie had de politie een familielid van de 82-jarige ingeschakeld om een eind te maken aan de overlast. Nadat de rust aanvankelijk leek te zijn teruggekeerd werd even later wederom geluidsoverlast gemeld. Daarop besloot de politie zelf maatregelen te nemen. Het lawaai bleek buiten hoorbaar terwijl de bewoner niet reageerde op aankloppen en bellen. De bewoner bleek in diepe slaap op de bank. Nadat een ruit in de voordeur was geforceerd werd de televisie in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens aangehouden na belediging agenten

Publicatiedatum: 24-9-2006 12:49:26

Arnhem - Twee Arnhemse jongens van zeventien en achttien jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Korenmarkt in hun woonplaats aangehouden wegens belediging van agenten. Omstreeks één uur was er voor een uitgaansgelegenheid aan de Korenmarkt ruzie uitgebroken waarbij de beide Arnhemmers ook betrokken bleken te zijn. Enkele agenten probeerden de ruzie te sussen. De twee Arnhemmers waren het kennelijk niet met de agenten eens en scholden hen ten overstaan van omstanders uit. Daarop werden beide jongens aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Overval benzinepompstation Wageningen

Publicatiedatum: 24-9-2006 12:55:29