Politieberichten stad Utrecht, 13.05 uur

Utrecht, 24-09-2006

Grote vechtpartij

UTRECHT In de Moerbeistraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een eind gemaakt aan een grote vechtpartij, waarbij meerdere omwonenden betrokken waren.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een massale vechtpartij zou plaatsvinden op straat. De politie ging met meerdere eenheden er op af en trof diverse mensen aan die ruzie hadden met elkaar. Wat precies de oorzaak was, werd niet meteen duidelijk daar de emoties hoog waren opgelopen en er alcohol in het spel was.

De agenten wisten de betrokkenen naar binnen te krijgen. Uiteindelijk bleek dat het conflict was begonnen toen een 17-jarige jongen over een schutting keek. Hij was daarover aangesproken door enkele andere jongens, maar een 17-jarige buurtbewoner herkende hem als eveneens iemand uit de buurt.

Om onduidelijke redenen raakten kort daarop familieleden van de 17-jarige jongens met elkaar slaags. Daarbij zou een 49-jarige man een gebroken neus en losse tanden hebben opgelopen. Ook raakte een auto beschadigd. De politie stelt een onderzoek in.

Politie Utrecht start cold case elf jaar oude moord

UTRECHT Een cold case-team van de politie Utrecht is gestart met het onderzoek naar een elf jaar oude moord.

Op 2 april 1995 trof een wandelaar omstreeks 10.50 uur in een waterpartij aan de Ravenswaartsewetering in de gemeente Nieuwegein het lichaam van een man aan. Uit onderzoek bleek dat het ging om een 18-jarige man uit Utrecht. De man was sinds 29 maart dat jaar vermist. Het slachtoffer was door geweld om het leven gebracht.

Intensief rechercheonderzoek heeft in de daaropvolgende maanden niet tot een aanhouding geleid. Met de veranderde technieken en nieuwe inzichten zal geprobeerd worden de zaak alsnog op te lossen.

Rustige houseparty Vechtsebanen

UTRECHT Met twee aanhoudingen is een grote houseparty op de Vechtsebanen, in de nacht van zaterdag op zondag, rustig verlopen. Een 20-jarige Utrechter werd omstreeks 02.00 uur door de beveiliging aangehouden wegens mishandeling en overgedragen aan de politie. Hij bekende een andere bezoeker een trap en een klap te hebben gegeven. Een 27-jarige Utrechter werd betrapt op het bezit van zes wikkels met naar eigen zeggen cocaïne. Dat gebeurde omstreeks 00.00 uur toen hij werd onderzocht. Volgens de man had hij de drugs meegenomen voor vrienden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden na beroving

UTRECHT Twee Utrechters, 33 en 45 jaar oud, zijn zaterdagavond aangehouden nadat ze een bekende hadden beroofd van zijn geld. Surveillerende politieagenten werden omstreeks 21.00 uur aangesproken op het Stationsplein door drie meisjes, die hadden gezien hoe de man onder bedreiging met een scherp voorwerp iets moest afgeven. Het incident zou zich hebben afgespeeld in de Noordertunnel. De agenten zochten de omgeving af en vonden een getuige die wist te vertellen wie de daders waren. Die kwamen op hetzelfde moment rustig aanlopen en werden aangehouden. Later troffen de agenten het slachtoffer aan en die wilde graag aangifte doen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Inbrekers leiden politie naar hennepplantage

UTRECHT Met de aanhouding zaterdagmiddag van drie Utrechters (21, 18 en 17 jaar oud) heeft de politie een hennepplantage in een flatwoning op de St. Maartendreef kunnen oprollen.

Terwijl agenten op de St. Maartendreef bezig waren met een andere zaak, werden zij omstreeks 16.30 uur aangesproken door een getuige. Deze wees op drie jongens in een auto die kort daarvoor zouden hebben geprobeerd in te breken in de flatwoning. Bij de deur zaten inbraaksporen. Onder de auto troffen de agenten een tas aan met inbrekersgereedschap. Ook in de auto lag gereedschap.

Daarop werd de drie meegedeeld dat ze waren aangehouden. De 21-jarige verdachte nam echter direct de benen en werd niet meer aangetroffen. De 18-jarige verdachte verzette zich fel tegen zijn aanhouding. Een 38-jarige man kwam zich ermee bemoeien en weigerde weg te gaan, ondanks een bevel daartoe. Ook hij werd aangehouden.

De 18-jarige verdachte bekende op het politiebureau dat ze de woning binnen wilden gaan omdat ze een tip hadden gekregen dat daar een hennepkwekerij was ingericht. De politie ging de woning binnen en trof inderdaad 117 hennepplanten aan. Ook bleek sprake van diefstal van elektriciteit. De plantage is ontmanteld.

Bus rijdt fietser aan

UTRECHT Een 21-jarige Utrechter is gewond geraakte toen hij zaterdagmiddag op de Potterstraat met zijn fiets werd aangereden door een streekbus. De fietser werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij twee uur later weer mocht vertrekken met slechts enkele gekneusde ribben.

De politie kreeg omstreeks 17.00 uur een melding van de aanrijding. Getuigen verklaarden dat de fietser vanaf de Oudegracht, achter het postkantoor, de busbaan opreed. Daarbij keek hij wel naar rechts, maar niet naar links, waar de bus vandaan kwam. De buschauffeur remde nog hard, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De inzittenden van de bus bleven allen ongedeerd.

Getuigen gezocht van berovingen

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling en poging tot beroving van een 14-jarige jongen uit Nieuwegein.

Het slachtoffer liep op dinsdag 19 september naar de tramhalte op de Graadt van Roggenweg toen hij het op de hoek met de Koningsbergerstraat aan de stok kreeg met een jongen op een fiets. Vervolgens kwamen er nog twee jongens op een fiets bij en begonnen zij hem te schoppen en te slaan.

Ook probeerden zij zijn mp3-speler af te pakken, maar dat mislukte. De jongen wist te ontkomen door naar de halte te rennen. Hij vroeg enkele mensen die daar stonden te wachten nog om hulp, maar die reageerden niet. Vervolgen wist hij te ontkomen door in een tram te springen.

De jongens zijn vermoedelijk 11 tot 13 jaar oud en hebben een lichtgetinte huidskleur en kort zwart haar. Alle drie hebben een mollig postuur. Eén droeg een donker trainingspak. Dader 2 droeg blauwe kleding en had een beugel. Dader 3 droeg een olijfkleurige trui en een zwarte trainingsbroek.

Ook is de politie op zoek naar getuigen van een diefstal van een mobiele telefoon, donderdagmiddag 21 september op de Croeselaan. Een inwoner van Utrecht liep ter hoogte van een benzinestation met een vriend en pakte zijn telefoon om te kijken hoe laat het was. Op dat moment passeerde een bromfiets met twee opzittenden. De passagier pakte de telefoon uit de hand van het slachtoffer, waarna de bromfiets richting het Westplein verdween.

De politie verzoekt eventuele getuigen van een van beide misdrijven zich te melden bij de politie van het bureau Marco Polo: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook naar: 0800 7000.

Alcoholcontrole

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie verkeersdeelnemers op alcohol gecontroleerd. Op de Kardinaal de Jongweg en de Biltse Rading moesten negen bestuurders blazen. Vier van hen hadden te veel op en werden aangehouden. Het hoogste alcoholgehalte werd aangetroffen bij een beginnend bestuurder. Hij had 443 ug/l in zijn lichaam, terwijl voor beginnende bestuurders een limiet geldt van 88 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Inbraak in eigen woning

UTRECHT Een 48-jarige Utrechter, die in de nacht van vrijdag op zaterdag probeerde in te breken in zijn eigen woning, is aangehouden wegens openbare dronkenschap en omdat hij zich niet kon legitimeren.

Omstreeks 02.00 kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak. Twee mannen zouden tegen een deur schoppen. De politie trof de Utrechter aan met een huissleutel in zijn hand. Hij slaagde er echter niet in de sleutel in het slot om te draaien.

Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had, wilde de politie hem aanhouden. Daarop begon de man zich zo lastig te gedragen, dat de agenten zich genoodzaakt zagen de wapenstok te gebruiken. De man is overgebracht naar het bureau.

Wateroverlast leidt tot vondst hennepplantage

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond een hennepplantage aangetroffen in een appartement op de Livingstonelaan. Bewoners van een ander appartement, twee etages lager, klaagden omstreeks 21.15 uur over wateroverlast via het plafond. De bewoners van de tussenliggende woning waren op dat moment niet thuis. Op de verdieping daarboven vonden agenten een kwekerij met 75 grotere planten en 135 stekjes. Die werd ontmanteld. De bewoners is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verdachten mishandeling aangehouden

UTRECHT Twee Utrechters (18 en 17 jaar oud), zijn aangehouden nadat zij vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur op de P.C. Hooftstraat een man in elkaar hadden geslagen.

Het slachtoffer, eveneens uit Utrecht, had er iets van gezegd toen rondhangende jeugd op het Brederoplein appeltjes naar zijn auto gooide. Daarop werd hij door circa zes jongens in elkaar geslagen. Op basis van zijn verklaring kon de politie twee vermoedelijke verdachten achterhalen. Deze werden aangehouden.

De 18-jarige verdachte is in verzekering gesteld, de 17-jarige is ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen voor zijn verwondingen.

Autokraker op heterdaad gepakt

UTRECHT Een 17-jarige Utrechter is vrijdagavond op heterdaad aangehouden na een autokraak op de Jan van Zutphenlaan.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding dat een autokraak was gepleegd en dat de dader op een fiets was weggereden met een laptoptas. Meerdere eenheden gingen op zoek, waarna agenten hem zagen fietsen op de Zuilenselaan. Bij het zien van de politie, gooide de verdachte een aantal goederen weg. Dit bleken onder meer papieren te zijn op naam van het slachtoffer.

De verdachte probeerde nog aan zijn aanhouding te ontkomen door levensgevaarlijke capriolen te maken, maar moest zich toch gewonnen geven. Op het politiebureau legde hij een bekentenis af. De verdachte is in verzekering gesteld.