Politieberichten Eemland noord, 13.55 uur

Utrecht, 24-09-2006

Man aangehouden na vechtpartij

SOEST Een 23-jarige man uit Baarn is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens zijn betrokkenheid bij een vechtpartij rond
01.00 uur op de Koninginnelaan. Daarbij meenden getuigen te hebben gezien dat hij over een vuurwapen beschikte. De vechtpartij was het vervolg op een verkeersruzie eerder die avond. De politie kwam met meerdere eenheden naar de Koninginnelaan en zag de verdachte zitten op een terras. De man werd omsingeld en aangehouden. De man bleek geen vuurwapen, maar een stuk gereedschap in zijn broeksband te hebben zitten. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

SOEST Een 53-jarige automobilist uit Hilversum is zaterdagvond betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 23.30 uur controleerde de politie de man omdat hij met defecte verlichting reed over de Burgemeester Grothestraat. Uit de ademtest bleek dat hij een alcoholgehalte had van 560 ug/l. Met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal mocht de man weer vertrekken.

SOEST Een 33-jarige man uit Soest is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens rijden onder invloed. De man trok omstreeks 01.20 uur de aandacht van de politie omdat hij met grote snelheid over de Koninginnelaan reed.

Agenten zetten de achtervolging in en gaven hem op de Dr. Schaepmanstraat een stopteken. De blaastest gaf aan dat hij te veel had gedronken. De verdachte gedroeg zich opstandig, maar werkte uiteindelijk toch mee aan een ademanalyse op het bureau. Daaruit bleek dat hij een alcoholgehalte had van 760 ug/l. Ook bleek hij in bezit van en wikkel met vermoedelijk harddrugs. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

BAARN Een 26-jarige Leusdenaar bleek te veel op te hebben toen hij in de nacht van vrijdag op zaterdag wilde wegrijden voor een horecagelegenheid aan de Prins Hendriklaan. Voor het oog van surveillerende agenten reed de man omstreeks 02.15 uur bij het uitparkeren nogal hard tegen de stoep. Tegelijkertijd was hij aan het bellen. De agenten gaven hem een stopteken en onderwiepen hem aan de blaastest. Daaruit bleek dat hij te veel op had om te mogen rijden. De ademtest op het politiebureau gaf aan dat hij een alcoholgehalte had van 735 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.