Politieberichten Heuvelrug, 13.55 uur

Utrecht, 24-09-2006

Bromfietser onder invloed

DOORN Een 16-jarige jongen uit Driebergen is zaterdagavond betrapt op rijden onder invloed. De politie kreeg omstreeks 23.40 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Gooijerdijk. Een bromfietser zou tegen een boom zijn gereden. De politie trof de jongen naast een sloot op de grond aan. Hij bleek geen helm te dragen en zijn brommer was opgevoerd. Van het ongeval kon hij zich niets herinneren. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De ademanalyse op het bureau wees uit dat het om een alcoholgehalte van 515 ug/l ging. De jongen kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na openlijk geweldpleging

VEENENDAAL Twee jongens uit Veeneendaal, 16 en 17 jaar oud, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van openlijk geweldpleging tegen een 21-jarige man.

De mishandeling vond plaats op het Scheepjeshofplein omstreeks 02.20 uur. Het slachtoffer werd door vier jongens belaagd. Later ontstond een grote vechtpartij waarbij verschillende groepen tegenover elkaar kwamen te staan.

Na een korte achtervolging kon de politie de twee verdachten aanhouden op de Weverij. De twee andere verdachten wisten te ontkomen op een fiets. De 17-jarige verdachte heeft bekend, maar deed zelf ook aangifte tegen weer een andere man. De 16-jarige verdachte zei alleen te zijn weggerend voor de vechtpartij. Hij zou zelf niets hebben gedaan. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.