Politie Noord-Holland-Noord

Grote controle in gebied Achterdam

Alkmaar, 24-09-2006 o Bij een grote controle op de Achterdam en nabije omgeving zijn in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 september 2006 heeft de politie 33 bekeuringen uitgeschreven.

In 7 gevallen ging het om bestuurders die teveel alcohol hadden gebruikt. Daarnaast werd ook geschreven voor het niet bij zich hebben van rij- of kentekenbewijzen, het niet dragen van helm of veiligheidsgordel en defecte verlichting. In totaal nam de politie 320 blaastesten af. Ook is van de gecontroleerde personen nagetrokken of zij door politie of justitie staan gesignaleerd. Tegelijkertijd werd een controle uitgevoerd op de Achterdam, waarbij 18 prostituees werden gecontroleerd. In drie gevallen bleken zij een mogelijk vervalst paspoort te hebben. De drie vrouwen zijn aangehouden en een nader onderzoek wordt ingesteld

In dit gebied worden bewoners regelmatig geconfronteerd met diverse vormen van overlast zoals het dealen van drugs op straat, parkeeroverlast, geluidshinder, rijden in gesloten verklaringen en wildplassen. Doel van deze actie was het verkrijgen van inzicht in de problematiek op de Achterdam en omgeving en het terugdringen van de overlast in deze buurt.

Laatst gewijzigd 24-09-2006 14:21 | © Politie Noord-Holland Noord |