Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 23 en zondag 24 september 2006

Grote veiligheidscontrole

Enschede

Door de Politie Twente werd op vrijdag 22 september '06 van 14.00 uur tot zaterdagmorgen 23 september 5.00 uur een grote veiligheidscontrole gehouden. Het doel van deze controle was de veiligheid en de openbare orde te handhaven. Er werd gecontroleerd op verkeersovertredingen, het hebben van verdovende middelen, wapens etc. De controle vond plaats aan de grens met Glanerbrug, Gronau en op de N 35.

De controle werd in samenwerking met de volgende instanties gehouden: - Duitse politie,
- Koninklijke marechaussee - Douane
- Inspectie voor verkeer en waterstaat - Rijkswaterstaat
- Parketpolitie

Tussen 14.30 uur en 22.00 uur werden meer dan 700 voertuigen gecontroleerd. Aan de grensovergang bij Glanerbrug werden boetes uitgeschreven voor de volgende overtredingen: - 5 keer voor het niet dragen van de gordel - 2 keer omdat de APK van het voertuig was vervallen - 6 keer omdat men niet het kentekenbewijs kon tonen. - 1 keer voor het voeren van mistlichten - 1 keer voor het rijden zonder geldig rijbewijs - 4 keer met betrekking tot de belasting

Op de locatie Gronausestraat werd gecontroleerd tussen 22.30 uur tot 4.00 uur. Daar werden boetes uitgeschreven voor: - 2 keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs - 1 keer voor het niet dragen van de gordel - 5 keer aan bestuurders van een fiets die geen verlichting voerden - 1 keer onnodig geluid veroorzaken. Deze 'sirene' werd in beslag genomen. - 1 keer verboden richting in rijden - 1 keer werd een Duitser uitgezet omdat hij geen paspoort had

Op de N 35 werd tussen 22.00 uur en 5.00 uur gecontroleerd. Tevens werd hier de speurhond ingezet. In totaal werden hier 317 voertuigen gecontroleerd.

Twee Duitse mannen in een personenauto werden aangehouden omdat zij in het bezit waren van wapens. Één van hen had een ploertendoder bij zich en de ander een valmes. De mannen deden afstand van de wapens en kregen beiden een boete van 130 euro. Na betaling van de boete werden ze in vrijheid gesteld.

Een 27 jarige man uit Meschede (Duitsland) had een gas-alarmpistool meegenomen. Hij werd aangehouden en opgesloten. De man heeft een boete gekregen van 220 euro. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Omstreeks 00.10 uur werd een personenauto met vier personen (27-jarige man uit Munster, 20-jarige vrouw uit Otwock (Polen), 33 jarige vrouw en 26 jarige man uit Munster) gecontroleerd. In de auto werd een plastic tas aangetroffen met een grote hoeveelheid pillen (schatting 2000 stuks). De personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werden opgesloten. Allen zijn in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in.

In totaal moesten 224 bestuurders een blaastest op straat afleggen. Tegen drie bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. (06- 121407)

Politie zoekt bestuurder aanrijding

Hengelo

Op vrijdag 22 september '06 omstreeks 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw uit Hengelo aangereden. Zij fietste over het fietspad in de richting van de Europaschool. Plotseling werd zij aangereden door een rode personenauto welke over de Ardennenstraat reed. De vrouw viel door de botsing op de motorkap van de rode auto. Zij bezeerde haar been. De bestuurder van de auto is gestopt en heeft de vrouw naar huis gebracht. Hij heeft echter niet zijn naam en gegevens achtergelaten. De vrouw heeft zich inmiddels onder doktersbehandeling laten stellen. De Politie Twente verzoekt de betrokken bestuurder en eventuele getuigen van deze aanrijding contact op te nemen. Telefoonnummer 0900-8844. (06-121587)

Bestuurder bromfiets gewond

Almelo

Een 41-jarige bestuurder van een bromfiets reed op vrijdag 22 september over de Bornsestraat te Almelo. Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn bromfiets ten val. De man is met onbekend letsel aan zijn gezicht overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (06-121461)

Aanrijding met vrachtauto

Geesteren

Op vrijdag 22 september reed een 36-jarige vrouw uit Geesteren over de Vinckenweg in Geesteren. Bij de kruising met de Breemhaarsweg verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende vrachtauto met aanhangwagen.Deze vrachtauto werd bestuurd door een 41-jarige man uit Staphorst. De beide voertuigen kwamen in botsing. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. Zowel de vrachtauto als de personenauto werden afgesleept. (06-121510)

Motoren total loss na aanrijding

Rijssen

Twee motoren raakten zodanig beschadigd na een frontale aanrijding afgelopen vrijdag 22 september dat zij total loss werden verklaard. Een 26-jarige bestuurder uit Nijverdal van een motor reed over de Plaagslagen in Rijssen. Hij kwam uit de richting van de Morsweg. De bestuurder wilde de auto die voor hem reed inhalen. Hij reed daarom naar links om te kijken of hij de auto kon inhalen. Op dat moment kwam een 39-jarige man uit Vreden (Duitsland) op zijn motor hem tegemoet. Beide motorrijders botsten frontaal tegen elkaar. De 39-jarige man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De andere motorrijder kwam er met blauwe plekken en kneuzingen vanaf. De Politie Twente heeft naar de aanrijding onderzoek ingesteld en maakt proces-verbaal op.(06-121583)

Buurjongen en buurman aangehouden

Almelo

Zowel de buurman als buurjongen uit Almelo werden aangehouden nadat zij elkaar beschuldigden van bedreiging. Op vrijdag 22 september omstreeks 20.39 uur deed een 45-jarige man melding van bedreiging door zijn 17-jarige buurjongen. Hij was door hem bedreigd met een vuurwapen. De politieagenten troffen bij de buurjongen een zogenaamd 'balletjespistool' aan. Dit pistool valt onder de wet wapens en munitie en is verboden. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat de buurman hem had bedreigd met een bijl. De buurman werd daarom ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De aanleiding van de onenigheid was begonnen omdat de jongen met zijn balletjespistool tegen de ruiten van zijn buurman schoot. Volgens de jongen zat hier geen opzet achter. De buurman ontkent de jongen met een bijl te hebben bedreigd. Beiden werden na verhoor opgesloten en de volgende ochtend in vrijheid gesteld. Het pistool en de bijl zijn in beslag genomen. (06-121659)

Schennispleger aangehouden

Oldenzaal

Toen een politieman over de Hengelosestraat in Oldenzaal reed op vrijdag 22 september '06 omstreeks 23.43 uur zag hij een man staan die schennis pleegde. De man, een 39-jarige inwoner van Hengelo, werd door hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderweg hoorde de politieman een harde knal. Hij zag dat een 16 jarige jongen uit Oldenzaal vuurwerk af stak. Deze jongen wordt doorgestuurd naar bureau HALT. (06-121705/06-121744)

Mannen aangehouden voor verlaten plaats ongeval

Westerhaar

Bij de Politie Twente kwam op vrijdag 22 september '06 omstreeks 22.44 uur een melding binnen van een aanrijding waarbij de veroorzaker de plaats van het ongeval had verlaten. Op de Rozenstraat zagen de agenten dat een auto tegen een lichtmast was gereden. De mogelijke verdachte was vermoedelijk een woning in de omgeving binnen gegaan. De agenten werden door de bewoonster binnengelaten. Een agent zag dat de deur van het toilet afgesloten was. Toen de agenten de toiletdeur opende troffen zij een 46-jarige man uit Westerhaar aan die verdacht werd van de aanrijding. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en moest een blaastest afleggen. Dit weigerde de man. De man had reeds ontzegging van de rijbevoegdheid. Tevens had hij nog 14 dagen gevangenisstraf openstaan. De politie hield later ook een 35-jarige man uit Vriezenveen aan. Ook hij moest blazen. De beide mannen werden opgesloten en na verhoor de volgende dag in vrijheid gesteld. De auto werd afgesleept. De Politie Twente maakt proces-verbaal op. (06-121719)

Mishandeling

Enschede

Een 19-jarige man uit Enschede werd zaterdag 23 september '06 omstreeks 00.17 uur nauwelijks aanspreekbaar aangetroffen voor zijn woning in Enschede. Door de ambulance werd hij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man zou zijn mishandeld door een groep personen. Hij was geslagen met een knuppel. Agenten troffen deze knuppel aan in een auto van een 19-jarige man uit Enschede. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Aanleiding van de mishandeling is mogelijk een eerder conflict tussen buurtbewoners. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (06-121740)

Beginnend bestuurder onder invloed van alcohol

Almelo

Een 23-jarige automobiliste uit Almelo werd op zaterdag 23 september '06 gecontroleerd op de Brugstraat te Almelo. Tijdens de controle bleek dat zij alcohol had genuttigd. Op het politiebureau bleek dat zij een promillage had van 0,5. De vrouw was beginnend bestuurder en overschreed haar limiet van 0,2 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.(06-121787)

Scooterdief aangehouden

Enschede

Een 22-jarige man merkte op zondag 24 september 2006 omstreeks 1.47 uur dat twee mannen zijn scooter hadden gestolen. Hij is hen onmiddellijk samen met enkele vrienden gevolgd. Ter hoogte van de Hengelosestraat met de kruising Kapitool werd de man op de gestolen scooter klemgereden door de eigenaar en zijn vrienden. De verdachte van de diefstal van de scooter, een 24-jarige man uit Enschede, lag bij de komst van de politie op de grond. Hij was gewond aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De eigenaar heeft zijn scooter teruggekregen en doet vandaag aangifte. De verdachte moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. De politie stelt een onderzoek in. (06-122140/122133)

Diefstal auto

Wierden

Een 33-jarige vrouw uit Wierden deed aangifte van diefstal van een personenauto. De auto is gestolen in de nacht van zaterdag 23 september tussen 1.00 uur tot 7.00 uur. De auto stond geparkeerd aan de Hexelseweg in Wierden. Het betreft een blauwe personenauto van het merk Chevrolet, type Matiz voorzien van het kenteken 83-RN-PG. (06-121845)

Twee verdachte mannen aangehouden

Oldenzaal

Op zaterdag 23 september '06 omstreeks 11.30 uur zag een 42-jarige bewoonster van een woning aan de Brem in Oldenzaal een vreemde man uit haar berging lopen. Toen zij de man aansprak verliet hij haar woning weer. De man liep samen met een andere man met weg. De mannen hadden fietsen bij zich. De zoon van de vrouw is de mannen gevolgd. Omdat zij het niet vertrouwde heeft ze de politie gebeld. De gealarmeerde agenten troffen de fietsen aan. Deze stonden bij de speeltuin aan de Geelkers. Daar hebben de agenten gewacht tot de mannen terug zouden komen. De mannen, 29 en 37 jaar uit Bielawa (Polen), kwamen terug en werden aangehouden. De agenten zagen dat er ook in een woning in de omgeving was ingebroken. De mannen werden opgesloten in het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.(06-121873)

Auto total loss

Enschede

Op zaterdag 23 september '06 omstreeks 22.35 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Westerval in Enschede. Agenten troffen een auto aan die total loss was. In de auto hadden twee mannen gezeten van 27 en 28 jaar uit Enschede. Het was (nog) onbekend wie de bestuurder was geweest. Mogelijk heeft de bestuurde de oprit naar de A35 te laat opgemerkt, heeft geremd en is doorgeschoten tegen de wegwijzerpaal. Beide mannen verkeerden onder invloed van alcohol en hebben een bloedproef afgelegd. Tevens zijn beide mannen met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Politie Twente maakt proces-verbaal op. (06-122102)

Vernielers aangehouden

Rijssen

Tijdens een verkeerscontrole op zondag 24 september 2006 omstreeks 00.45 uur op de parkeerplaats aan de Reggesingel hoorden politieagenten opeens glasgerinkel. Vermoedelijk was er een ruit ingegooid van een wegrijdende trein. Toen de agenten keken zagen ze enkele jongens hard wegrennen. De politieagenten zijn daarop achter de jongens aangerend en konden hen staande houden. De jongens (2 van 18 jaar uit Vriezenveen en 1 van 19 jaar uit Hellendoorn) zijn aangehouden en opgesloten. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in naar de vernieling. (06-122114)

Bedreiger aangehouden

Vroomshoop

Op zondag 24 september 2006 omstreeks 00.42 uur kwam er een melding bij de Politie Twente binnen van een conflict tussen twee buren in Vroomshoop. Een 34-jarige man had zijn buren bedreigd. De politieagenten hebben de man aangehouden De Politie Twente stelt een onderzoek in. (06-122126)

Rijden onder invloed

Hengelo

Een 45-jarige automobilist uit Hengelo reed op zondag 24 september 2006 omstreeks 1.46 uur over de Langelermaatweg in Hengelo. Aldaar zagen surveillerende agenten dat hij zonder verlichting reed. De agenten controleerden de automobilist. Omdat hij alcohol had gedronken werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,6. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-122129)

Enschede

Een 30 jarige automobilist uit Enschede werd op zondag 24 september 2006 omstreeks 3.24 uur gecontroleerd op de Markt in Hengelo. Hij had teveel alcohol gedronken. De blaastest lukte niet. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek dat de man recidivist was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-122156)

Autovernieler aangehouden

Hengelo

Op zondag 24 september 2006 omstreeks 4.03 uur heeft de Politie Twente op aanwijzingen van diverse getuigen een 28 jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij had aan de Marskant in Hengelo enkele geparkeerde voertuigen vernield. De man is opgesloten. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in en roept benadeelden op aangifte te komen doen van vernieling van de auto. (06-122169)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --