PvdA Rotterdam



5 Rotterdamse Tweede Kamerkandidaten

Zo 24 Sep 2006 - Redactie

Zaterdagmiddag presenteerden de 5 Rotterdamse Tweede Kamerkandidaten zichzelf in de Centrale Bibliotheek en konden gelijk de markt op voor een extra Rode Zaterdag.

Nebahat Albayrak, Chantal Gill'ard, Martin van Haeften, Ocker van Munster en Kirsten Verdel: een mooie mix van leeftijden en ervaringen, met 2 geboren Rotterdammers, Chantal en Ocker, en 4 van de 5 die een belangrijke rol hebben gespeeld in de gemeenteraadscampagne in Rotterdam.

Fractievoorzitter Peter van Heemst: "Het is een recordaantal Rotterdamse kandidaten. Ook leuk om te zien dat relatief onbekend talent nu aan bod komt, zoals bij Martin van Haeften."

Met 5 Rotterdammers bij de eerste 58 doet de PvdA een stevige investering in Rotterdam. De PvdA laat hiermee zien dat ze Rotterdam een belangrijke stad vind. Van Heemst: "Het zijn stuk voor stuk mensen waarvan we zeker weten dat we er straks een beroep op kunnen doen om voor Rotterdammers resultaten te bereiken in Den Haag, die de stad door en door kennen, die weten welke problemen er spelen en welke kansen er liggen. Ik kijk er naar uit om met deze 5 de komende 2 maanden campagne te voeren voor een mooi resultaat bij de tweede kamerverkiezingen."

Terwijl in Rotterdam de Rotterdamse kandidaten centraal stonden, maakte Wouter Bos in Utrecht de plannen van de PvdA voor ouderen bekend. Na de presentatie in de centrale bibliotheek gingen de 5 Rotterdamse kandidaten samen met raadsleden en vrijwilligers de markt op om met Rotterdammers te praten over de plannen van de PvdA voor ouderen.