Politie Gelderland-Midden

Nijkerkerveense aangereden en gewond

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:08:41

Nijkerk - Bij een aanrijding tussen een auto en een snorfiets op de Amersfoortseweg in Nijkerk is zaterdagmiddag een 58-jarige vrouw uit Nijkerkerveen gewond geraakt. De vrouw had vermoedelijk een beenbreuk en schouderletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Omstreeks half vier reed de Nijkerkerveense met haar snorfiets de rotonde aan de Amersfoortseweg nabij de Ds. Kuypersstraat op. Daarbij zou ze de rotonde verkeerd om zijn opgereden. Een naderende auto, bestuurd door een 69-jarige man uit Leusden, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De gewonde Nijkerkerveense is naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval. Drankgebruik werd in elk geval uitgesloten, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:08:06

Lunteren - Een 30-jarige motorrijder uit Lunteren is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rotonde aan de Meulunterseweg in zijn woonplaats. De man zou volgens getuigen omstreeks kwart over drie de macht over het stuur zijn verloren na een inhaalmanoeuvre waarbij hij op een verkeersheuvel vlak voor de rotonde botste. De man bleef na het ongeval gewond op straat liggen en is later overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Over de aard van zijn verwondingen is op dit moment niets bekend. De politie sloot drankgebruik bij de bestuurder uit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Kordate dakdekkers grijpen in bij brandje

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:07:33

Wageningen - Twee dakdekkers hebben zaterdag in Wageningen door kordaat optreden wellicht erger weten te voorkomen bij een brandje aan de Hoogstraat. De twee mannen, 28 en 40 jaar afkomstig uit Veenendaal, waren rond kwart voor tien bezig met werkzaamheden aan de achterzijde van een pand aan de Hoogstraat. Daarbij viel het hen op dat er wel erg veel rook kwam vanuit een aansluiting aan een ander gedeelte van het dak. Daarop besloot de 40-jarige een dakkoepel te vernielen waarbij hij in een café terecht kwam. Met de in het pand aanwezige blusmiddelen ging het duo vervolgens de brand van binnenuit blussen. Intussen waren brandweer en politie gewaarschuwd. Door de politie werden enkele nabij gelegen woningen uit voorzorg ontruimd. De brandweer hoefde uiteindelijk nablussingswerk te verrichten. Later bleek dat de brand vermoedelijk ontstaan was doordat tijdens de dakdekkerswerkzaamheden isolatiemateriaal had vlamgevat. Bij het voorval raakte verder niemand gewond. Het café had brandschade opgelopen, enkele woningen hadden slechts rookschade.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar gewond na val bij klimpartij

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:06:49

Ede - Een 20-jarige man uit Ede is zondagochtend vroeg gewond geraakt bij een klimpartij. De man bleek van een afdak te zijn gevallen. De Edenaar is met verwondingen aan zijn gezicht en pols overgebracht naar het ziekenhuis. De man was volgens getuigen na het stappen naar huis gegaan maar bleek bij thuiskomst zijn sleutel te zijn vergeten. Daarop wilde hij op een afdak via de bovenzijde van een rolluik zijn slaapkamerraam in klimmen. Vermoedelijk als gevolg van bovenmatig alcoholgebruik ging het mis en viel de Edenaar van het afdak waarbij hij de verwondingen opliep.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---