Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - glaasje op, toch rijden!                      |
Dat de politie streng controleert op het gebruik van alcohol in het verkeer om het aantal ongelukken terug te dringen, mag inmiddels bekend zijn. Ondanks dat werden er zondagochtend (24/9) toch weer drie automobilisten betrapt op het rijden met drank op. Eén van het was een beginnend bestuurster.

Een 28-jarige Apeldoorner werd rond 02.55 uur op de 1e Wormenseweg gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.9 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod. Later die nacht zagen agenten een auto met behoorlijke snelheid de kruising van de Arnhemseweg vanaf de Aluminiumweg oversteken. Een andere automobilist kreeg geen voorrang en de agenten volgden direct de bewuste auto. Toen men deze liet stoppen bleek er een 22-jarige Apeldoornse achter het stuur te zitten. Zij bleek gedronken te hebben en het promillage van 0.3 was voor een beginnend bestuurster teveel en voor beide feiten kreeg zij een boete. Even na 05.00 uur werd op de Schoolstraat een 26-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij bleek 1.1 promille te blazen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn -  jeugdige fietsendieven                       |
Ze hadden geen zin om te gaan lopen. Gelukkig waren er getuigen die hen op het Stationsplein bezig zagen om fietsen te pikken. Zij waarschuwden de politie en het duo kon worden aangehouden.

Zondagochtend (24/9) omstreeks 04.20 uur zijn twee Apeldoornse jongens (15 en 16) jaar aangehouden. Zij probeerden bij het station fietsen te pikken. Bij hun aanhouding ontkenden zij dit en het duo werd ingesloten, terwijl het thuisfront over de aanhouding werd geïnformeerd. Bij een later verhoor bekenden zij hun daad; ze hadden geen zin gehad om naar huis te lopen. De twee worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel zal worden getroffen.

|     |Apeldoorn - dure koffie en duur biertje                   |
Een 46-jarige Apeldoornse werd zaterdag (23/9) bij een winkel aan de Eglantier betrapt op de diefstal van koffiepats. Zij kreeg een boete en een ontzegging voor de winkel

De vrouw had twee pakken koffiepats in haar tas gedaan en probeerde zo de kasa te passeren. Zij werd betrapt en aangehouden. De boete op het politiebureau was 130 euro! Later op de dag werd bij een supermarkt aan het Kanaal Noord een 36-jarige Apeldoorner betrapt op de diefstal van blikjes bier. Hij krijgt ook een boete.

|     |Loenen - klappen tijdens voetbalwedstrijd                 |
De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zaterdagmiddag (23/9) plaats vond op het sportpark Lonapark. Eén verdachte, een 17-jarige Apeldoorner werd direct aangehouden.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij was geweest bij de plaatselijke voetbalvereniging en dat de gemoederen behoorlijk verhit waren. Men ging met meerdere politie-eenheden naar het sportpark. De problemen waren inmiddels voorbij en uit een gesprek met de diverse partijen kwam in ieder geval één bosdoener naar voren. De elftalbegeleiders van de bezoekende club leverden een positieve bijdrage om de alles zo goed mogelijk te laten verlopen. De 17-jarige werd aangehouden en de politie zal de komende week nog de nodige verklaringen optekenen om meer duidelijkheid te krijgen. Eén jongen (18) van de thuisclub heeft in ieder geval een snee in zijn wenkbrauw opgelopen en deed aangifte.

|     |Apeldoorn - stapper aangehouden                           |
Na een ruzie in een horecazaak heeft de politie zondagochtend (24/9) een 22-jarige Apeldoorner aangehouden.

Agenten van het horecateam werden rond 02.00 uur aangesproken dat er iemand in een horecazaak in de binnenstad was mishandeld. Zij troffen een 24-jarige Apeldoorner aan met een bloedende hoofdwond. Hij werd direct voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een 22-jarige plaatsgenoot werd door meerdere personen als de verdachte aangewezen. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --