Politie Zeeland


---

O-2445-2006 Winkeldievegge aangehouden
Bij een winkel aan het Schuttershof in Goes is gisteren omstreeks 16.00 uur een winkeldievegge aangehouden.
Het 14-jarige meisje uit de gemeente Kapelle had een paar schoenen uit de winkel meegenomen zonder deze te willen afrekenen. Doordat het alarm in een van de detectiepoortjes afging kon zij worden betrapt. Zij is aangehouden door personeel van de winkel en overgedragen aan de Zeeuwse politie. Van de schoenen deed zij afstand.
W-2446-2006 Beroving met slechte buit
Een 86-jarige vrouw uit Vlissingen is gistermiddag rond 16.16 uur het slachtoffer geworden van een tasjesrover.
De vrouw liep, met haar rollator, over de Coosje Buskensstraat in haar woonplaats toen zij werd gepasseerd door een tweetal jongens. De jongens waren zo brutaal om haar tas, die in een mandje op haar rollator lag, weg te grissen. Waarschijnlijk hadden de dieven gehoopt op een betere buit dan de vier peren die in de tas van de vrouw zaten.
Z-2447-2006 30 kilo uien gestolen
In Zuidzande, op de Loodijk, is gistermiddag rond 17.10 uur een uiendief betrapt.
Een 33-jarige man uit de gemeente Sluis werd, door surveillerende agenten van de Zeeuwse politie, aangetroffen in een uienveld. Hij had twee grote plastic zakken volgeladen en wilde, volgens eigen zeggen, een voorraadje aanleggen voor de winter. Hij had hiervoor geen toestemming gevraagd aan de landeigenaar. De man is aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij deed afstand van de uien. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
O-2448-2006 Rijbewijs ingenomen
Omstreeks 19.20 uur gisteravond is, van een 46-jarige man uit VLissingen, het rijbewijs ingenomen door agenten van de Zeeuwse politie.
De man reed over de Noordzakweg in 's-Heer Arendskerke toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna vijf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis en mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.
Ook van een 40-jarige man uit Breskens werd gisteravond het rijbewijs ingevorderd.
De man reed, omstreeks 21.05 uur, over de J.F. de Millianostraat in Breskens, toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Ook deze meneer kreeg een dagvaarding mee.
W-2449-2006 Aangehouden na doorrijden bij aanrijding
Een 45-jarige VLissinger is gisteravond rond 23-43 uur aangehouden bij zijn woning.
Uit getuigenverklaringen bleek namelijk dat de man, ongeveer een half uurtje eerder, een verkeersongeval had veroorzaakt op de Jacoba van Beierenweg in zijn woonplaats. De man had hierna de plaats van het ongeval verlaten zonder zich bekend te maken. Door het ongeluk heeft een 22-jarige Middelburger spierletsel opgelopen aan zijn been en zijn scooter is volledig vernield. Toen de man werd aangehouden roken de agenten een dranklucht bij de man. Hierop is van de man een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij bijna drie maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. De bromfietser heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. Tegen de veroorzaker van het ongeluk wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

---- --