Politieberichten Binnensticht, 14.55 uur

Utrecht, 24-09-2006

Getuigen gezocht van mishandeling

ZEIST - Een 19-jarige man uit Huis ter Heide is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Slotlaan uit de auto getrokken en in elkaar geslagen door drie onbekende mannen.

Het slachtoffer was uit geweest en wilde omstreeks 02.30 uur met vrienden naar huis rijden. Plotseling werd hij door het geopende raampje aangesproken en geslagen door de drie mannen. Vervolgens trokken ze hem uit de auto en trapten hem terwijl hij op de grond zat. Ineens stopte het geweld en vertrokken de daders in een grijze cabriolet.

Het gaat om drie mannen met een lichtgetinte huidskleur. Dader 1 heeft een rond gezicht en kort haar dat een beetje krult. Dader 2 heeft een lang gezicht met een gouden voortand en lang krullende haar. Het signalement van de derde dader is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 - 88 44. Anoniem bellen kan ook: 0800 - 7000.

Alcoholcontrole

ZEIST/BUNNIK/DE BILT - Op diverse locaties in Zeist, De Bilt en Bunnik heeft de politie zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Vanaf 21.00 tot 04.00 uur moesten in totaal 4356 bestuurders blazen. Vijf van hen hadden te veel gedronken en kregen een proces-verbaal. Een bestuurder die voor de controlepost keerde, werd achterhaald door een motoragent. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Een bromfietser die zich niets aantrok van het stopteken, werd verderop klemgereden. Hij bleek niet te veel op te hebben, maar kreeg wel een bekeuring voor het negeren van het stopteken.

Twee autokrakers gepakt

ZEIST - Twee Zeistenaren, 20 en 19 jaar oud, zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat zij op heterdaad waren betrapt bij een autokraak. Een getuige wenkte omstreeks 00.15 uur passerende agenten en vertelde wat hij had gezien. Daarop zetten de agenten de achtervolging in en troffen de mannen aan op de hoek van de Antonlaan en de Korte Steynlaan. Op dat moment zagen ze dat een van de mannen iets liet vallen. Het bleek een frontje van een autoradio te zijn. De eigenaar van de auto herkende het frontje als zijn eigendom. De rest van de radio is vooralsnog spoorloos. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

BILTHOVEN - Een 29-jarige man uit Horssen is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Sperwerlaan betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 03.20 uur controleerden politieagenten de man omdat hij opviel door zijn rijgedrag. De blaastest gaf aan dat hij te veel op had. De ademanalyse op het bureau wees uit dat zijn alcoholgehalte 580 ug/l bedroeg. Omdat hij beginnend bestuurder is, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Verder kreeg hij een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal.