Politie Haaglanden

Persberichten 24 september

Haaglanden, 24-09-2006

Gewapende verdachte van overval aangehouden
Den Haag - Na een melding dat er in een pand aan de Groenteweg ernstige moeilijkheden zijn, gaan politieagenten zaterdag 23 september rond 2.45 uur ter plaatse. Als ze bij de woning aankomen, horen ze van binnen hulpgeroep komen. De agenten forceren een deur en worden voorbijgelopen door een 26-jarige Hagenaar, getooid met een bivakmuts. De agenten houden de man aan en treffen in zijn kleding een vuurwapen aan. De man wordt meegenomen naar het politiebureau. In de woning bevindt zich een 28-jarige Hagenaar, slachtoffer van de overval. De man heeft een hoofdwond en wordt voor controle naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer verklaard dat twee andere daders via de achterzijde uit de woning gevlucht zijn. De politie heeft met behulp van speurhonden de omgeving van het pand doorzocht, maar niemand meer aangetroffen. De recherche onderzoekt op dit moment het motief van de overval en de identiteit van de twee andere daders.

42 bestuurders onder invloed
Haaglanden - In de regio Haaglanden is in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 september op diverse locaties een alcoholcontrole uitgevoerd. Deze controles maakten deel uit van een landelijke controleactie. In totaal werd ruim 2500 automobilisten gevraagd even te blazen. 42 bestuurders hadden teveel gedronken om nog aan het verkeer te mogen deelnemen. Zij kunnen binnenkort allemaal een proces-verbaal bij de post verwachten.
· Op de Oude Trambaan in Leidschendam-Voorburg werden 53 bestuurders gecontroleerd en 4 bekeuringen uitgeschreven. Op de Parkweg controleerde de politie 100 automobilisten, geen van hen had te veel gedronken. Op de Veursestraatweg bleken 4 van de 142 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol.
· In Rijswijk werd gecontroleerd op de Diepenhorstlaan, de Schaapweg en de Haagweg. Op deze drie locaties mochten in totaal 402 bestuurders een blaastest doen, vier van hen kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De overige controles vonden op diverse locaties in Den Haag plaats.

Man aangereden door tram
Den Haag - Een 54-jarige Hagenaar liep zaterdag 23 september hoofdletsel op toen hij bij het oversteken van de trambaan langs de Heemstraat werd aangereden door een tegemoetkomende tram. De man had geprobeerd om via het hek naar de tramhalte te klimmen, om zo de tram te kunnen halen. Vermoedelijk heeft hij hierbij de tram uit de andere rijrichting over het hoofd gezien. Het slachtoffer is naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd.

Bestuurder rijdt door gevel van opvangwoning
Den Haag - Door nog onbekende oorzaak is een 23-jarige Haagse automobilist zaterdag 23 september rond 5.45 uur de macht over het stuur verloren en met zijn auto dwars door de gevel van een pand aan de Duivelandsestraat gereden. De bestuurder liep bij deze aanrijding een verwonding aan zijn hand op. In de auto zat een nog een tweede man, een 31-jarige Hagenaar. Deze man raakte bij de aanrijding bekneld en is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. De man is met ernstig hoofdletsel opgenomen op de intensive care van het Westeinde ziekenhuis. De bestuurder van de auto verklaarde later tegen de politie dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man is in voorlopige hechtenis gesteld. Het pand waar de Hagenaar tegenaan reed, is een opvangwoning voor begeleid wonen. Op het moment van de aanrijding bevonden zich een aantal kinderen en begeleidsters in de woning. Geen van hen raakten gewond. Om de geschrokken kinderen een beetje te troosten kregen zij allemaal een traumabeertje uitgereikt.

Scooterbestuurder gewond bij aanrijding
Den Haag - Een 58-jarige Haagse scooterbestuurder raakte zaterdag 23 september rond 17.45 uur op de Steijnlaan gewond bij een aanrijding. De scooteraar verklaarde dat hij tegen de onverwacht openslaande portier van een taxi was aangereden. Zowel de passagier van de taxi als de taxi zelf hebben vervolgens de plek van het ongeval verlaten. De scooterbestuurder is ter controle naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Vier auto's beschadigd bij aanrijding onder invloed Den Haag - Surveillerende agenten troffen zondag 24 september rond 2.35 uur een personenauto aan die dwars op de Genestetlaan stond. Vervolgens zagen de agenten hoe de 31-jarige bestuurder, afkomstig uit Eindhoven, met zijn auto drie geparkeerde auto's aanreed om uiteindelijk te stilstand te komen. De bestuurder werd staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol, hij blies 560 ugl. De auto van de Eindhovenaar is total loss, de andere drie auto's hebben flinke beschadigingen opgelopen.

Aangehouden na vernieling van fietsen
Delft - Een getuige meldde zaterdag 23 september rond 5.00 uur dat vier personen op de Boterbrug fietsen vernielden en de fiets van de getuige in de gracht hadden gegooid. Agenten gingen ter plaatse en troffen even later op de Markt twee 20-jarige mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen, afkomstig uit Hoorn, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Beiden waren onder invloed van alcohol en konden niet precies uitleggen wat er gebeurd was. Na de afspraak dat het tweetal de schade zou betalen, konden ze uiteindelijk het politiebureau weer verlaten.

Lijnrechter krijgt klap van boze broer
Delft - Een 45-jarige Haagse lijnrechter kreeg zaterdag 23 september rond 11.40 uur tijdens een voetbalwedstrijd een klap van de 22-jarige Haagse broer van een van de voetballertjes. Aanleiding voor de klap was woordenwisseling tussen de ouders van het voetballertje en de lijnrechter. De 22-jarige jongen werd hierop boos en gaf de lijnrechter een klap op zijn kaak. De ter plaatse gekomen politie heeft de 22-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Eén aanhouding na geluidsoverlast
Delft - Na herhaalde klachten over geluidsoverlast vanuit een verenigingsgebouw aan de Tuinstraat besloten politieagenten zondag 24 september de geluidsapparatuur van het pand in beslag te nemen. Eerder die avond hadden de agenten de beheerder gewaarschuwd dat dit zou gebeuren als het geluidsvolume niet omlaag ging. De beheerder, een 21-jarige Delftenaar, kon de actie van de politie niet waarderen en schold de agenten uit. Hierop werd de beheerder aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Twee mannen slaan elkaar met ijzeren staaf
Delft - Politieagenten hielden zondag 24 september rond 2.00 uur twee Delftse mannen van 34 en 54 jaar aan die elkaar op de galerij van een flat aan de Juniusstraat met een ijzeren staaf te lijf waren gegaan. Omwoners hadden de politie gewaarschuwd. De twee mannen hadden beide verwondingen opgelopen en werden ter controle naar het Reinier de Graaf gasthuis gebracht. Zij wilden geen verklaring afleggen over de aanleiding van de vechtpartij.

Kortingsactie leidt tot verkeerschaos
Nootdorp - Vanwege haar 5-jarig bestaan hield een tankstation aan de Oudeweg zaterdag 23 september een kortingsactie. Klanten konden die dag met flinke korting benzine tanken bij het tankstation. De actie was zo'n groot succes dat de wegen in de omgeving van het tankstation volliepen met wachtende auto's. Hierdoor kon het verkeer niet doorstromen waardoor de verkeerschaos nog groter werd. Uiteindelijk werd met samen met vrijwilligers van het tankstation het verkeer in goede banen geleid.

Aanrijding onder invloed
Rijswijk - Een 24-jarige man uit Leidschendam is zaterdag 23 september aangehouden nadat hij op de Prinses Beatrixlaan bij het achteruitrijden tegen een stilstaande auto was aangereden. De Leidschendammer bleek onder invloed van alcohol, hij blies 720 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Fietser onder invloed in Wateringen
Wateringen - Surveillerende agenten reden zondag 24 september rond 1.50 uur over de Wippolderlaan-N211. Zij reden op de linkerbaan en zagen voor zich hoe een auto plotseling uitweek van de rechterrijbaan naar links. De oorzaak werd al snel duidelijk: op de rechterrijbaan fietste een 33-jarige fietser. Op deze weg zijn fietsers niet toegestaan, bovendien reed de man zonder verlichting. De agenten hielden de fietser aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek hij onder invloed van alcohol, hij blies 800 ugl.

Succesvolle eerste dag voor Westlandse bikesurveillanten Westland - Het politiebureau Westland ging zaterdag 23 september van start met bike-surveillance. Dit houdt in dat agenten op een mountainbike door het verzorgingsgebied van het bureau surveilleren. Tijdens deze eerste dag boekten de mountainbikers al een goed resultaat. Zij betrapten op de Naaldwijkseweg een 17-jarige man uit Honselersdijk terwijl hij softdrugs verkocht aan twee andere jongens. Hierop is de 17-jarige aangehouden op verdenking van drugshandel. Verder namen de bikesurveillanten deze eerste dag deel aan een verkeerscontrole in het centrum van Naaldwijk waar zij 14 bekeuring uitschreven en betrapten zij twee mensen op wildplassen.

Vier jongens aangehouden voor vernieling abri
Leidschendam - Een beveiligersmedewerker meldde zaterdag 23 september rond 1.20 uur dat hij had gezien hoe vier jongens een abri vernieldden op de Heuvelweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de parkeerplaats aan de Liguster de vier jongens aan. Het viertal, afkomstig uit Den Haag en Rijswijk en in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, wordt aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat er mogelijk nog een vijfde jongen bij de vernieling betrokken is komen de vier jongens er uiteindelijk met een pittige waarschuwing van af.

Meisje gewond bij aanrijding onder invloed
Zoetermeer - Surveillerende agenten zagen zondag 24 september rond 4.45 uur dat er een aanrijding tussen twee voertuigen had plaatsgevonden op de Australiëweg. Bij de aanrijding was een 9-jarig Zoetermeers meisje gewond geraakt aan haar arm. De bestuurder van een van de twee auto's, een 37-jarige Zoetermeerder bleek onder invloed van alcohol, hij blies 730 ugl. De man kreeg hiervoor een rijverbod van 8 uur. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij de nacht mocht doorbrengen.