Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( persberichten
Datum ( zondag 24 september 2006
Opmerkingen ( geen

Alcoholcontroles in de regio met internationaal tintje

In het kader van een landelijke alcoholcontrole afgelopen weekend zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in onze regio op diverse plaatsen alcoholcontroles gehouden. Deze werden gesteund door de Duitse en Belgische politie.

De controles vonden plaats in Sittard, Eijsden, Mariadorp, Cadier en Keer, Gronsveld, Margraten, Wittem en Kerkrade. In totaal zijn 2773 bestuurders gecontroleerd. 22 Van hen hadden te veel gedronken. In Kerkrade en Wittem vond de controle plaats in samenwerking met de Duitse politie. Een aantal Nederlandse agenten heeft in Duitsland meegedaan aan een alcoholcontrole. De Belgische politie hield ook een alcoholcontrole in de grensstreek met Zuid-Limburg.

Maastricht; vrouw mishandeld

Zaterdagochtend rond 03:30 uur is een 28-jarige vrouw uit Maastricht geschopt en geslagen door een onbekende man. De vrouw liep op de Pr. Rooseveltlaan in de richting van de Dr. Schaepmanstraat toen zij plotseling iemand achter zich hoorde lopen. Nadat zij zich omdraaide werd zij meteen geschopt en geslagen. Ze viel hierdoor op de grond, waar ze nog een paar keer geschopt werd. Op een gegeven moment hield de dader op en liep weg, in de richting van de Dr. Schaepmanstraat. Omdat de vrouw een tas bij zich had vermoedde zij dat de man haar wilde beroven maar verrast werd doordat zij zich omdraaide. De man heeft haar tas niet meegenomen. Het gaat hierbij om een blanke man van ongeveer 19 jaar met een slank postuur en kort geschoren blond haar. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een aantal kneuzingen over. Mochten er mensen zijn die iets van deze mishandeling hebben gezien dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900 -8844(lokaal tarief)

Maastricht; man van bromfiets beroofd

Zondagochtend rond 03:15 uur is een 45-jarige man uit Maastricht beroofd van zijn bromfiets. Dit gebeurde op de Noorderbrug, door vier of vijf mannen. Het slachtoffer reed over de Noorderbrug in de richting van de stad toen hij vier of vijf mannen voor zich op de brug zag lopen. Toen hij ter hoogte van hen reed, moest hij afremmen omdat het groepje niet aan de kant ging. Hij werd door twee daders hardhandig beetgepakt en van zijn bromfiets op de grond getrokken. Hij zag dat een van de andere mannen een klein, zilverkleurig pistool in zijn handen had. De daders gingen er met de bromfiets vandoor in de richting van de Geusselt. De bromfiets die is gestolen is een grijze Peugeot Ludix. Het slachtoffer kon geen goed signalement geven van de daders. Mensen die meer informatie hebben over de beroving of waar de bromfiets nu kan zijn worden verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900 -8844(lokaal tarief)

Maastricht; 12-jarige jongen van tas beroofd

Vrijdagochtend rond 08:00 uur is een 12-jarige jongen in de buurt van de Molensingel in Maastricht beroofd van zijn schooltas. De jongen, afkomstig uit Maastricht, fietste samen met twee vrienden op het fietspad langs de Molensingel toen zij een man op een bromfiets tegenkwamen. De man benaderde de jongens en vroeg hen om hun GSM's. Zij gaven aan deze niet te hebben en probeerden weg te komen van de man door een zijstraatje in te fietsen. De man kwam hen echter achterna gereden. Het 12-jarig slachtoffer heeft toen bij een woning aangebeld om hulp en is uit angst weggerend. De dader stapte van zijn bromfiets en wist het slachtoffer te achterhalen. Hij hield de jongen vast en heeft zijn tas afgepakt. Hierna ging hij er op zijn bromfiets vandoor. De jongens, die behoorlijk geschrokken waren, zijn door een buurtbewoner opgevangen. De dader zag er als volgt uit: Blanke man, blond haar met stekeltjes, gekleed in een zwarte jas. Hij reed op een zwarte bromfiets. Hij sprak Nederlands met een accent. Toen de man de jongens aansprak op de Molensingel is er een vrouw voorbij gefietst die zich met het gesprek heeft bemoeid. Zij gaf aan de man de jongens met rust moest laten. Deze vrouw zou een stevig postuur hebben en lang blond haar dat ze droeg met een knotje op haar hoofd en verder in een staart. De vrouw droeg een lange witte jurk. De politie is bezig met een onderzoek en op zoek naar getuigen, met name ook naar de vrouw die hierboven omschreven staat. Getuigen kunnen zich melden via het landelijk telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Sittard-Geleen; fiets in brand gestoken

Zaterdagnacht rond 01:45 uur is op de parkeerplaats van Glanerbrook in Geleen een fiets in brand gestoken. Bij de fiets lagen nog vier andere fietsen, die vernield waren. De fietsen, die allemaal op slot waren, zijn vermoedelijk uit de fietsenstalling gehaald. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --