Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 24-09-2006

Bromfietsdieven op heterdaad betrapt

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat twee personen in de Romtpertpassage een bromfiets op een winkelwagentje tilden en ermee vandoor gingen. Met behulp van diverse getuigen heeft de politie korte tijd later in de Negende Donk twee Bosschenaren van 16 en 18 jaar aangehouden. De bromfiets kon direct worden teruggegeven aan de eigenaar.

Aanhoudingen na openlijke geweldplegingen, openbaar dronkenschap en belediging

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten op de Molendijk-Noord twee mannen met elkaar in gevecht. De 18-jarige jongeman uit Uden gooide met een steen tegen een verkeersbord en is aangehouden. De 21-jarige Udenaar had eveneens een steen in zijn hand en gooide een bord omver. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig en wist twee agenten te schoppen en in het gezicht te spugen. De man was uiterst agressief en ontzette de deur van een politieauto door ertegen te schoppen. De 21-jarige man is inverzekeringgesteld.

Even later is op De Heikampen een 47-jarige Udenaar aangehouden. De man probeerde een verkeersbord omver te duwen en beledigde enkele agenten. De verdachte verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en schopte de agenten. Diverse omstanders probeerden de agenten te belagen. Een 20-jarige vrouw uit Uden werd aangehouden, omdat zij de aanhouding van de man probeerde te hinderen.

Op Plein 1944 is een 19-jarige man uit Schijndel aangehouden. Ook deze man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en plaste tegen de voordeur van een woning. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Voor het doen van zijn behoefte tegen de voordeur kreeg hij een boete.

Diefstal parasol

Schijndel Zaterdagnacht is in de Molendijk-Noord een 27-jarige man uit Sint Anthonis aangehouden. De verdachte had vanuit een tuin van een woning een parasol weggehaald. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na ingooien ruiten

Rosmalen Zaterdagavond is in de Prins Hendrikstraat in Drunen een 23-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op vrijdagavond 22 september jl. bij een woning in het Luyckershofke in Rosmalen een ruit te hebben ingegooid. De politie heeft een onderzoek ingesteld en sluit de aanhoudingen van meerdere verdachten niet uit.

Grave Zaterdagnacht zijn aan de Maaskade drie jongemannen aangehouden. Zij worden verdacht in de Koninginnedijk enkele ruiten te hebben vernield van een pand. De 16-jarige jongen uit Nijmegen, en de 19- en 15-jarige verdachten uit Velp (NBr) zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Huiselijk geweld

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag is in zijn woning een 57-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld en vernielingen in de woning te hebben gepleegd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na bedreiging

Veghel Zaterdagavond is in de Nederboekt een 20-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man beledigde en bedreigde enkele surveillerende agenten. Twee mannen van 20 en 26 jaar uit Veghel zijn aangehouden omdat zij de aanhouding probeerden te hinderen. De 20-jarige verdachte is inverzekeringgesteld.

Belediging

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is op de Rompertsebaan een 27-jarige bromfietser in zijn woonplaats aangehouden. De man reed zonder helm en vervoerde een kind, eveneens zonder helm. Toen de agenten de man hiervoor een bekeuring wilden geven, beledigde hij hen. Nadat het kind door een passerend familielid werd meegenomen is de Bosschenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zaterdagnacht is in de Visstraat een 21-jarige Bosschenaar aangehouden nadat hij enkele politieagenten beledigde. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Uden Zaterdagnacht is op de Markt een 16-jarige jongen uit Vinkel aangehouden. De jongen beledigende ten overstaan van uitgaanspubliek enkele surveillerende agenten. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor; er is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is op de Aartshertogenlaan een 46-jarige man uit Waalwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Oss Zaterdagavond is op de Euterpelaan een 31-jarige man aangehouden voor hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Later deze avond is in de Nieuwe Hescheweg een 51-jarige Ossenaar aangehouden. Het rijbewijs van de bromfietser is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

Wapenstok inbeslaggenomen

s-Hertogenbosch Zaterdagnacht is op de Hekellaan een 22-jarige man uit Rosmalen door de politie staandegehouden. Bij controle troffen de agenten een wapenstok aan in de auto van de verdachte. De wapenstok is inbeslaggenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Fietswiel-dief aangehouden

Uden Zaterdagnacht is in de Pioenroosstraat een 16-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongeman lopen met een fietswiel in zijn hand. Na controle bleek bij een geparkeerd staande fiets aan de Leeuweriksweg het voorwiel te ontbreken. De verdachte is aangehouden op verdenking van diefstal van dit wiel. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Man overvallen

s-Hertogenbosch Zondagochtend rond 10.50u kreeg de politie de melding dat zojuist in een pand aan de Chr. Huygensweg een persoon was overvallen. Het slachtoffer is per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De technische recherche heeft direct een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.