Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BREDA, 24 september 2006

Achttien aanhoudingen tijdens stapavond

BREDA: Vrijdagavond en nacht was het druk in het centrum van Breda. Druk wat betreft bezoekersaantallen en druk wat betreft aanhoudingen door de politie.

Omstreeks 02:15 uur was een 23-jarige vrouw uit Minderhout was zeer obstinaat tegen de portiers van een cafe aan de Vismarktstraat. Nadat politiemensen erbij kwamen, sloeg ze een agent met haar vuist tegen zijn bril aan. Haar evenoude vriend uit Meerle, was het in het geheel niet eens met deze aanhouding. Dit leidde er uiteindelijk toe dat ook hij werd aangehouden voor het verstoren openbare orde. In de loop van de volgende dag werden beiden vrijgelaten.

Drugs

Zes mensen zijn op verschillende plaatsen gedurende de nacht aangehouden voor het bezit van harddrugs. Ze hadden allen gebruikershoeveelheden bij zich. Dit betrof cocaïne, XTC en speed. Verder zijn er nog 3 bekeuringen uigeschreven voor foutparkeren en vier voor wildplassen.

Opstootjes

Ook waren er diverse opstootjes. Een daarvan was omstreeks 04.00 uur nabij een disco in de Torenstraat. Dit resulteerde in vier aanhoudingen, drie voor verstoren openbare orde en een voor belediging. Even later, om 04.10 uur was er een opstootje waarbij aanvankelijk twee personen werden aangehouden wegen het verstoren van de openbare orde. Later moest de politie nog drie aanhouden die het niet met de twee eerdere aanhoudingen eens waren. De drie mensen werden respectievelijk aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering om te vertrekken en voor belediging.

Zaterdagavond stapavond: zeven aanhoudingen

BREDA: De volgende stapavond en nacht, die van zaterdag op zondag, was het eveneens druk. Maar gelukkig hoefde de politie minder vaak in actie te komen.

Rond 01:00 uur werd gezien dat in de Potkanstraat een man was en een andere man dat voornemens was te gaan doen. De snuifsubstantie bleek later cocaïne te zijn. Beide mannen zijn aangehouden. Het betreft twee mannen uit St Willebrord, 26 en 29 jaar.

In de Vismarktstraat werd omstreeks 02:10 uur een 20 jarige man uit Breda aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Hij was door agenten weggestuurd nadat hij betrokken was geweest bij een vechtpartij. De man bleef echter terugkomen en werd toen aangehouden.

Een 19-jarige man uit Breda werd om 02:25 uur aangehouden in de Vismarktstraat. Hij wordt ervan verdacht de openbare orde te hebben verstoord.

In de Potkanstraat werd om 02:15 uur een 48-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de openbare orde te hebben verstoord. Dit gebeurde toen agenten de man net niet betrapten op wildplassen. Ze zagen dat hij zijn broek aan het dichtknopen was. Toen de man daarop werd aangesproken reageerde hij meteen agressief. Telkens wanneer de agenten probeerden de man rustig te krijgen, werd hij steeds vervelender. Hierop werd hij aangehouden.

Een 24-jarige man uit Dordrecht werd om 02:30 uur aangehouden in de Vismarktstraat. Hem werd de toegang geweigerd bij een horecazaak. Hierop begon de man de portiers uit te schelden en luidruchtig te schreeuwen. Hij werd door de politie aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde.

Een 30-jarige man uit Etten Leur werd tegen 04:45 uur aangehouden in de Reigerstraat. Hij wordt ervan verdacht diverse politiemensen te hebben uitgescholden voor hoeren en mongolen. De verdachte begon te schelden omdat even daarvoor een vriend van hem was gevorderd door de politie om het centrum te verlaten. De verdachte was het hier niet mee eens. De vriend overigens wel, die voldeed keurig aan het verzoek.

Diefstal van paar schoenen

MOERDIJK: Een 17-jarige jongen uit Lage Zwaluwe is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het achterover drukken van een paar schoenen uit het magazijn van het bedrijf waar hij werkte. Dit gebeurde vrijdagmiddag omstreeks 16:45 uur op een bedrijventerrein in Moerdijk. De jongen werd gesnapt door een collega.

Horecagelegenheid beschoten

BREDA: Zaterdagavond, vlak voor middernacht is een horecagelegenheid beschoten op de Galderseweg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat een raam aan de voorkant van het pand werd vernield. Het betrof een dubbelglas-raam, waarvan alleen het buitenste blad vernield was. Op het moment van de inslag zaten vijf mensen buiten op een terras. Zij verklaren een soort van vuurwerk te hebben gehoord en vervolgens glasgerinkel. Dit gebeurde op het moment dat er een auto passeerde. Het vermoeden bestaan daarom dat er vanuit een auto geschoten is. De politie onderzoekt de zaak, onder andere door technisch onderzoek op de kogel die gevonden is.

Achtervolging ontvreemde personenauto

ZUNDERT / ACHTMAAL: Surveillerende agenten zagen zondagochtend rond 02:00 uur een gestolen voertuig rijden met daarin twee inzittenden. Dit gebeurde op de Achtmaalseweg in Zundert. Ze gaven de auto een stopteken, maar die bestuurder voldeed hier niet aan. In plaats daarvan verhoogde hij de snelheid en reed in de richting van Achtmaal. Vanuit daar ging het naar Nieuwe Moer, terug naar Achtmaal en uiteindelijk weer terug naar Zundert. De achtervolging eindigde in de Zwaluwehof. Beide inzittenden wisten daar te ontkomen. De wagen is getakeld en zal op sporen worden onderzocht.

Politie houdt twee dieven aan

BREDA: De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige jongen aangehouden. Dit gebeurde vlak voor middernacht op de Bischopshoeve. De jongen wordt ervan verdacht vlak voor zijn aanhouding te hebben ingebroken in een garagebox aan de Grote Houw. De politie kwam de jongen op het spoor nadat een oplettende getuige betrapte twee personen die aan het inbreken waren in de garagebox. Een persoon zou weglopen met een helm, de ander met een tas. Agenten waren snel ter plaatse en zagen in de buurt een persoon met een helm in zijn hand, die meteen wegrende toen de politie kwam. Een agent zette de achtervolging in maar de persoon wist te ontkomen. Toen de agent terugliep, zag hij in de bosjes de eerder genoemde 17-jarige jongen zitten, met naast hem op de grond een tas met inbrekers werktuig. De jongen werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Door het onderzoek dat volgde, kwam een tweede persoon in beeld, eveneens een 17-jarige jongen uit Breda. Deze kwam zich zaterdagmiddag rond 13:45 melden op het bureau. De jongens hebben bekend dat ze van plan zouden zijn uit de garagebox een brommer te stelen. Doordat ze gezien werden, konden ze alleen een helm meenemen.

Auteur: Manfredi Mauro