Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Twee man aangehouden wegens koperdiefstal

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:59:20

Duiven - De politie van Duiven heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Ratio een 26-jarige Arnhemmer en een 23-jarige man uit Westervoort aangehouden op verdenking van koperdiefstal. De twee konden even voor twee uur 's nachts mede dankzij een tip van een beveiliger worden opgepakt. De beveiliger had rond half één een onbeheerde auto onder verdachte omstandigheden aangetroffen op de Ratio en waarschuwde de politie. Die trof in de wagen een hoeveelheid koper aan. Bij een bedrijf in de buurt werd op het dak een tiental meters koperdraad gevonden, kennelijk van dezelfde soort als die in de auto was aangetroffen. Agenten besloten de wagen een tijdje onopvallend te observeren. Toen even later de beide mannen aan kwamen lopen. Ze bleken geen identiteitspapieren bij zich te hebben. De auto hoorde echter op hetzelfde adres thuis waar de Westervoorter woonde. Daarop werden beiden mannen aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De aangetroffen auto met de partij koper is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruzie over parkeerplek, Huissenaar aangehouden

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:58:50

Huissen - De politie van Huissen heeft vrijdagavond op de Reigerbos een 32-jarige Huissenaar aangehouden wegens bedreiging en vernieling. De man kreeg rond half tien ruzie met een 59-jarige plaatsgenoot en zou daarbij gedreigd hebben met een stuk ijzer. Beide mannen raakten daarop in een worsteling waarbij een geparkeerde auto schade opliep doordat de mannen erop terecht kwamen. Volgens de 59-jarige had hij zijn auto willen parkeren maar was daar te weinig ruimte voor doordat de laadklep van de wagen van de 32-jarige open stond. Een opmerking daarover zou geleid hebben tot ruzie waarop een handgemeen volgde. De 32-jarige Huissenaar is na verhoor weer vrijgelaten. Volgens zijn zeggen had hij niet gedreigd met het stuk ijzer. Politieonderzoek leverde onvoldoende bewijs op voor de bedreiging. Voor wat betreft de vernieling aan de geparkeerde auto wordt nog onderzocht wie daarvoor aansprakelijk zou kunnen zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsers botsen, jongen (12) gewond

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:58:23

Westervoort - Een twaalfjarige fietser uit Westervoort is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een andere fietser op de Brugweg in zijn woonplaats. De jongen had een snee in zijn kin opgelopen toen hij vanaf de Brugweg een fietspad naar beneden wilde oprijden. Daarbij kwam hij op de verkeerde weghelft en botste op een tegenligger, een zeventienjarig meisje uit Zevenaar. De Zevenaarse was met de schrik vrijgekomen. De jongen moest de wond laten hechten in het ziekenhuis en werd per ambulance weggebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bon wegens dronkenschap na val van fiets

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:57:54

Westervoort - De politie van Westervoort heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 46-jarige inwoner wegens openbare dronkenschap. De man bleek omstreeks half één op de Dorpstraat van zijn fiets te zijn gevallen. Daarbij had hij wat schaafwonden opgelopen maar volgens personeel van een ontboden ambulance hoefde de man geen behandeling in het ziekenhuis. De politie vermoedde dat teveel drank de oorzaak van de valpartij was slingerde de man op de bon.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zettenaar aangehouden wegens diefstal bord

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:57:01

Zetten - Een negentienjarige jongen uit Zetten is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Stationsstraat in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van een waarschuwingsbord. De knaap werd rond één uur door surveillerende agenten betrapt toen hij met het bord onder zijn arm over straat fietste. De knaap sloeg bij het zien van de agenten op de vlucht maar kon even later in een brandgang worden achterhaald. Het bord bleek afkomstig van een bouwterrein in de omgeving. De Zettenaar had verklaard het bord te hebben `gevonden'. De jongen is na verhoor vrijgelaten. Het bord zal worden teruggegeven aan de eigenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jonge Huissenaren opgepakt na baldadigheid

Publicatiedatum: 24-9-2006 15:56:13

Huissen - Twee Huissenaren van 16 en 18 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag in hun woonplaats door de politie opgepakt wegens baldadigheid. Surveillerende agenten zagen de twee, die deel uit maakten van een groepje, over de Huismanstraat lopen richting Stadswal. Met de 18-jarige hadden de agenten die nacht al eerder van doen gehad nadat hij zich op de kermis had misdragen. De groep trok vervolgens luidruchtig over straat. Op een gegeven moment zagen de agenten de 18-jarige tegen een bord bij het politiebureau trappen. De jongen werd daarom aangehouden. De 16-jarige gooide met een grote kei tegen een boom en vervolgens op de rijbaan. Beiden mochten later met een proces-verbaal op zak naar huis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---