Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 24-09-2006

Aanhouding openlijk geweldpleging
ASSEN De politie heeft twee jongens uit Assen (15 en 16 jaar) aangehouden. In de Nobellaan werd gezien dat de twee met reclameborden aan het slepen en gooien waren. De twee zijn aangehouden. Daarbij liet de 16-jarige zich zeer beledigend uit tegen de beide agenten. Een proces-verbaal voor belediging is opgemaakt. De twee kregen een dagvaarding en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de geweldplegingen. (06-182600)

Door snelle actie erger voorkomen
RODEN Door surveillerende politiemensen werd om halfvijf een brandlucht opgemerkt die bleek te komen uit een woning aan de Brink. Bij de woning waren al andere omstanders aanwezig die probeerden de brand te blussen. Door een agent zijn een 43-jarige bewoner met zijn dochters van 8 en 13 jaar gewekt en uit de woning gehaald. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Het is beperkt gebleven tot een binnenbrand. Vermoedelijk is de brand door kortsluiting ontstaan. (06-182658)

Onderzoek naar vernielingen
MEPPEL- Bij de politie is een serie meldingen binnengekomen van vernielingen van autos aan de Grasgracht zijn minimaal vier autos bekrast. Vermoedelijk is dit zo rond 04.30 uur zondagmorgen gebeurd. Een van de aangevers heeft rond dit tijdstip lawaai van jeugd gehoord. Ook aan de Randweg werden autos vernield. De politie onderzoek of er een verband is tussen de vernielingen. Heeft u informatie dan kunt u bellen met de politie op 0900-8844. (06-182734)

Overlast vuurwerk
EMMEN Zondagmorgen vroeg hoorde een surveillance eenheid een luide knal bij het clubgebouw van een voetbalvereniging aan de Meerdijk. Daarbij zag zij vier jongelui weg fietsen. Deze zijn aangesproken. Bij fouillering bleek dat een 17-jarige Emmenaar uit Duitsland afkomstige knalpatronen bij zich had en verschillende zware rotjes. Het vuurwerk is ingenomen, de jongen krijgt een proces-verbaal. (06-182655)

Jongen ligt dronken op straat
HOOGEVEEN Een 22-jarige Hoogevener lag zondagmorgen langs de rijbaan van het Blankensplein en was niet in staat om zelf te zeggen wie hij was. De jongen was zo dronken dat hij zelfs met behulp van bekenden nauwelijks overeind kon komen. De ouders van de jongen zijn door de politie geïnformeerd om de jongen op te halen. Deze krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.(06-182692)

Nep agenten aangehouden
RODEN De politie heeft twee mannen aangehouden omdat zij zaterdagmiddag geen gehoorgaven aan een bevel van de politie. Het tweetal een 34-jarige man uit Vries en een 70-jarige man uit Roden wilden aansluiten bij de Rodermarktoptocht. Zij kwamen te paard en waren gekleed in een politie-uniform, daarbij droegen ze ook politie accessoires zoals een op een vuurwapengelijkend voorwerp. De organisatie van de stoet was hier niet van op de hoogte en stelde geen prijs op deze actie. Door de politie werd aan de mannen gevraagd om uit de stoet te stappen. Zij gaven geen gehoor aan dit bevel. Na afloop zijn de twee aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De 34-jarige man is weer in vrijheid gesteld. Omdat de 70-jarige man al eerder was aangesproken door de politie, zit hij nog vast op verdenking van het overtreden van artikel 2 wet Wapens en Munitie (het in bezit hebben van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp), het niet voldoen aan bevel of vordering en het dragen van een politie uniform terwijl iemand daar niet toe gerechtigd is (artikel 435a wetboek van Strafrecht). (06-182509)

Negeren stopteken

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 61-jarige Hoogevener een stopteken gegeven op de Grote Kerkstraat. De man reed echter door. Toen de man zijn auto op de Markt parkeerde is hij alsnog aangesproken. Uit de alcholproef kwam een resultaat van 520µg/l, 1,4 promille. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding mede voor het negeren van een stopteken (06-182621)

Bekeuring voor stunten
BEILEN De politie heeft een 20-jarige man uit Annerveensche Kanaal bekeurd voor stunten met de auto. De jongen reed op de parkeerplaats bij een discotheek in Beilen en vond het nodig om zijn kunsten te laten zien. De man voerde ook mislampen aan de voorzijde, dit is pas toegestaan bij zicht minder dan 50 meter. Dit was zondagmorgen niet het geval. De man heeft een bekeuring gekregen. (06-182687)

Reclamebord als rekwisiet
EMMEN Een Groninger student dacht zondag een aardig souvenir mee te nemen om zijn kamer op te leuken. De 21-jarige man uit Groningen werd gezien op de Wolfsbergenweg toen hij met een reclamebord aan het sjouwen was. De man verklaarde dat hij het bord had gevonden. In plaats van een decoratie ging de man met een boete van 130,- naar huis. Het reclamebord is weer bij de rechtmatige eigenaar. (06-182684)

Met drank op achter het stuur
TYNAARLO Door een opmerkzame medewerker van de Wegenwacht werd zondagmorgen een bestuurder op de A28 ontdekt die niet helemaal meer zuiver reed. Door de politie is de man van de weggehaald. De 45-jarige man uit Zwolle gaf toe dat hij met alcohol op achter het stuur zat. Het lukte niet om een goede blaasproef af te leggen, daarom is een bloedproef afgenomen. (06-182693)

Auto kraker aangehouden
ASSEN De politie heeft een autokraker aangehouden. De man was bezig om autoruitjes in te tikken op de Bremstraat. Dit werd gezien door een getuige die de politie informeerde. De politie zag een 40-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, fietsen die voldeed aan het signalement. De heeft zich enige tijd schuil gehouden in een woning en is uiteindelijk aangehouden op verdenking van inbraak in verschillende auto. Uit verschillende autos werd een radio CD-speler weggenomen. Bij de politie werd aangiften gedaan van meerdere inbraken onder andere in autos die geparkeerd stonden aan de Dobbenwal en de Bremstraat (06-182711) Twee man aangehouden na vechtpartij RODEN Op de kermis op de Rodermarkt is een opstootje ontstaan rond 01.00 uur. De politie heeft moeten ingrijpen om de gemoederen weer tot bedaren te brengen. Bij de ruzie werd een 19-jarige jongen uit Leek geslagen, hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is een hoofdwond gehecht en geconstateerd dat de jongen mogelijk een hersenschudding heeft. In verband met deze zaak heeft de politie twee mannen uit Roden van 24 en 28 jaar aangehouden. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van de ruzie en de rol van de verdachten. (06-182631)

Politie onderzoekt ruzie
ASSEN De politie heeft zondagmorgen moeten ingrijpen bij een ruzie die ontstaan was in een café aan de Kerkstraat. De mensen die ruzie met elkaar hadden zijn bekenden van elkaar. De politie heeft twee personen aangehouden een 29-jarige man uit Hooghalen en een 46-jarige man uit Assen. Beiden zijn naar het politiebureau gebracht als verdachte van mishandeling en om uit te zoeken wat exact de toedracht van de ruzie was. (06-182659)

Naar ziekenhuis na mishandeling
EMMEN Een 31-jarige man uit Lohn Oldenburg (DL) en een 35-jarige vriend van de man uit Dinklage (DL) zijn zondag behandeld in het Scheperziekenhuis in Emmen. De mannen werden op de Hoofdstraat in elkaar geslagen door drie Emmenaren. Het drietal, 17, 17 en 18 jaar oud is door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. (06-182663)

Lopend naar huis
HOOGEVEEN Twee scooterrijders 15 en 16 jaar oud werden door de politie gezien toen zondagmiddag over de Mr Cramerweg reden. De jongens reden zonder helm, de beide bromfietsen waren niet verzekerd. Een bestuurder uit Noordscheschut was nog geen 16, de andere bestuurder uit Hoogeveen had geen bromfiets certificaat. De jongens hebben een proces-verbaal voor de verschillende zaken gekregen en zijn lopend met de bromfietsen naar huis gestuurd. (06-182755)

Wie de schoen past
HOOGEVEEN De politie heeft een 33-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw nam zaterdag bij een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat een paar schoenen weg. Door het personeel van de winkel werd dit opgemerkt toen het alarm af ging. De vrouw wilde aanvankelijk haar identiteit niet bekend maken. Daarom is zij op het politiebureau ingesloten. Toen uitgezocht was wie de vrouw was heeft zij een bekeuring van 150,- gekregen. (06-182472)

Auto van de weg
EMMEN De politie heeft hulpverleend aan een 51-jarige automobilist die zaterdagmorgen van de weg raakte. De man uit Emmen reed uit zuidelijke richting over de N34 naar de afslag Emmen-Noord. Daarbij reed hij over de linkerweghelft, corrigeerde dit waarschijnlijk te heftig, en raakte in een slip. Via de berm kwam de auto in een droge sloot terecht. De man raakte hierbij gewond (letsel onbekend) (06-182424)

Meisje aangereden
ERICA- Door de politie werd zaterdag rond vier uur een meisje van 11-jaar op skeelers ontdekt dat lag te huilen op de Havenstraat. Het meisje was even daar voor aangereden door een 27-jarige automobilist. De man kwam net aanlopen. Het meisje had schaafwonden en een lichte hersenschudding. In het kader van botsen = blazen werd de automobilist gevraagd een blaasproef af te leggen. De man zat met te veel drank op achter het stuur (305µg/l, 0.8 promille) De man kreeg een bekeuring van 300,-. (06-182517)

Geen voorrang, bestuurder motor gevallen
HAVELTE Op de kruising Raadhuislaan/Kerklaan is zaterdagmiddag een ongeval gebeurd. De 28-jarige autobestuurder uit Havelte had voorrang moeten verlenen aan de voor hem van rechts komende 27-jarige motorrijder uit dezelfde woonplaats. De man verklaarde dat hij de motorrijder niet gezien had. Door een getuige werd gezien dat beide de kruising tegelijk naderden. Door dat de motorbestuurder krachtig moest remmen gleed de motor weg en kwam de man ten val. Hij hield schaafwonden aan de rechterzijde van zijn lichaam over, mede omdat de man geen beschermende motorkleding droeg, maar slechts gekleed was in een T-shirt en spijkerbroek. (06-182520)

Aanhouding huiselijk geweld
ASSEN Bij de politie kwam zaterdagavond een melding binnen van een huiselijke ruzie. Toen de politie ter plaatse kwam trof zij een vrouw aan met behoorlijk wat schrammen en builen in het gezicht. Over het ontstaan hiervan werd geen duidelijke verklaring gegeven. De 29-jarige man stelde zich agressief op. Daarop hebben de agenten de man aangehouden. Onderzocht wordt wat er precies gebeurt is. (06-182602)

Stoppen voor zebra

MEPPEL - Zaterdag raakte een 68-jarige bestuurder uit Meppel licht gewond. De man reed in zijn auto achter een 28-jarige plaatsgenote. De vrouw moest stoppen omdat een voetganger overstak op het zebrapad. De man zag dit te laat en botste op zijn voorganger. De man werd door ambulance personeel verzorgd. (06-182465)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.