Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekend van 23/24 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 24-09-2006

Lastige cafébezoekers na sluitingstijd

Zaandam, 23 september 2006, 06:55 uur

De politie heeft een bezoeker en de uitbater van een horecagelegenheid aan de Zilverpadsteeg aangehouden. Surveillerende agenten van de horecadienst constateerden dat twee uren na de officiële sluitingstijd nog een tiental bezoekers aanwezig was. Er werd nog alcohol geschonken en muziek gemaakt. De horeca-uitbater kreeg een proces-verbaal aangezegd en werd gevorderd de klanten uit de zaak te verwijderen. Hier werd gehoor aan gegeven en een groep uitgezette klanten ging buiten staan. De agenten wilden hun weg vervolgen, maar werden door een van de uitgezette bezoekers, een 33-jarige Zaandammer, beledigd. De verdachte kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. Hierbij bood de man verzet en uitte zich wederom beledigend naar de agenten, waarop hij met gepast geweld in de boeien werd geslagen. De uitbater probeerde de aanhouding te voorkomen en belemmerde daarmee het werk van de agenten. De 48-jarige Zaandamse uitbater is net als zijn cafébezoeker meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Met een proces-verbaal op zak zijn beide heengezonden.

Vrouw door het lint

Landsmeer, 22 september 2006, 22:44 uur

Op de Meerkoetstraat heeft de politie een 26-jarige vrouw uit Landsmeer aangehouden voor openbare dronkenschap en ordeverstoring. Bij de politie werd gemeld dat er een dronken vrouw op straat overlast zou veroorzaken. De vrouw gilde, schopte en sloeg om zich heen. Hierbij veroorzaakte zij een deuk in een geparkeerde auto. Agenten namen de vrouw mee naar het hoofdbureau in Zaandijk, schakelden andere hulpdiensten in en sloten haar in voor de nacht. Met de eigenaar van de beschadigde personenwagen is contact opgenomen.

Inbraak door omdraaien sleutel

Purmerend, 23 september 2006

Forensische Opsporing doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Goudenregenstraat in Purmerend. Men is binnengekomen door het boren van een gaatje waardoor de sleutel die aan de binnenkant van het slot zat omgedraaid kon worden. De 61-jarige bewoner mist mobiele telefoons en geld.De politie adviseert bewoners om sleutels niet in het slot achter te laten.

Man gewond bij woningbrand

Zaandijk, 23 september 2006, 19:51 uur

Een 50-jarige bewoner van een woning aan de Blauwe Reigerstraat is ernstig gewond geraakt nadat in zijn woning brand was ontstaan. De woning maakte deel uit van een complex waar nog vijf woningen toe behoren, maar de brand is niet overgeslagen. Wel is een 35-jarige bewoner van een naastgelegen woning ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel wegens ademhalingsmoeilijkheden. Overige bewoners bleven ongedeerd. Nadat de brandweer had geblust en geventileerd werden de woningen halftien 's avonds vrijgegeven. Stichting Salvage heeft voor onderdak gezorgd voor bewoners. Het 50-jarige slachtoffer is overgebracht naar een brandwondencentrum. Zijn woning is dichtgetimmerd en de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Grote brand legt vier bedrijven in de as

Zaandam, 23 september 2006, 00:41 uur

Op een industrieterrein aan de Vredeweg in Zaandam heeft een zeer grote brand een viertal bedrijven in de as gelegd. Een politieman buiten diensttijd ontdekte de brand zondagochtend kwart voor een en sloeg alarm. De brand is ontstaan in een garagebedrijf en overgeslagen naar drie omliggende bedrijven; een vleesverwerkingsbedrijf, een schoonmaakbedrijf en een drukkerij. De brand sloeg uit en de brandweer heeft meer dan 100 brandweerlieden en groot materieel ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Op het moment van de brand zouden twee mannen van 38 en 44 jaar uit een raam van een van de naastgelegen panden zijn geklommen. Ze konden vanwege de rookontwikkeling niet meer via de normale uitgang naar buiten, maar bleven ongedeerd. De mannen zijn aangehouden en onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat zij illegaal in Nederland verblijven. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt of ze in verband gebracht kunnen worden met het ontstaan van de brand. De brandweer gaf zondagochtend 07.00 uur het sein 'brand meester', maar heeft nog enige uren nageblust. Alle panden moeten als verloren worden beschouwd.

Politiemedewerkers hebben het betreffende gebied ruim afgezet en tijdelijk een omleiding ingesteld voor het openbaar vervoer.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

Koog aan de Zaan, 24 september 2006, 07:52 uur

Een 25-jarige vrouw is in haar woning in Koog aan de Zaan aangehouden als verdachte van mishandeling van haar 46-jarige vriend. Tijdens een ruzie zouden de betrokkenen elkaar over en weer hebben geslagen. De vrouw zou haar vriend op een gegeven moment met een steekwapen in de schouder hebben geraakt. Een behandeling in het ziekenhuis was niet nodig. Beiden zijn op het politiebureau verhoord.

Drie jonge autodieven aangehouden

Koog aan de Zaan, 24 september 2006, 01:48 uur

Op de Zuiderzoom heeft de politie drie jongens van 16, 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van autodiefstal. De eigenaar van het voertuig had zijn autosleutels enkele maanden geleden verloren en zag dat drie jongens nu met zijn auto aan de haal gingen. De benadeelde waarschuwde de politie die een zoektocht startte in de omgeving. Bij het zien van de surveillancewagen probeerden de jongens te vluchten. Een van hen verzette zich tijdens zijn aanhouding. Tijdens de insluiting werd bij een van de verdachten het radiofrontje afkomstig uit de ontvreemde auto aangetroffen. De ouders van de twee minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.