Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (weekend 23&24 sept)

TILBURG, 24 september 2006

Betrapt op rijden onder invloed

Behalve de alcoholcontroles die dit weekend in de hele regio zijn gehouden in de omgeving van sportkantines, zijn er bij controles op andere plaatsen in het district nog verschillende weggebruikers betrapt op het rijden onder invloed.

TERHEIJDEN Een 30-jarige man uit Terheijden werd zaterdag 23 september om 01.50 uur gecontroleerd op de Polderstraat. Bij de ademanalyse blies de man 720 ug/l (ongeveer 1,7 promille). De man staat een forse boete te wachten. De man werd verder met een rijverbod van 8 uur naar huis gestuurd en moest ook zijn rijbewijs achterlaten. Over de teruggave daarvan beslist de Officier van Justitie later.

RIJEN - Bij een verkeerscontrole op de Stationsstraat is zaterdag 23 september even na 01.00 uur een 54-jarige man uit Klein Dongen als bestuurder van een auto staande gehouden. Geconstateerd werd dat de man gedronken had. Hij blies 235 ug/l. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

WAALWIJK Zaterdag even na middernacht werden agenten gestuurd naar de Doctor Kuyperlaan voor een aanrijding met letsel. Daar troffen ze bij een op de weg liggende bromfiets een dronken 28-jarige man uit Kaatsheuvel en een 29-jarige vrouw uit Waalwijk die gewond op de grond lag. De man reageerde erg agressief naar de agenten, maar vertelde wel dat hij samen met zijn vriendin op de bromfiets gereden had en dat ze waren gevallen. Hij gaf toe dat hij de bestuurder was, maar weigerde verder alle medewerking. Nadat hij ook weigerde te blazen is hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Zijn eveneens dronken vriendin werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van zaterdag herinnerde de vrouw zich dat zij best wel eens de bestuurster van de bromfiets kon zijn geweest. De politie zoekt de zaak verder uit en maakt in ieder geval tegen de twee proces-verbaal op.

RAAMSDONKSVEER Een 21-jarige man uit Oosterhout is zondag 24 september om 0.22 uur betrapt op rijden onder invloed toen hij met zijn scooter op de Oosterhoutseweg reed. De ademanalyse op het politiebureau gaf een resultaat van 390 ug/l (0,9 promille) te zien. De man kreeg een boete in het vooruitzicht en een rijverbod van 5 uur.

RIJSWIJK Een 26-jarige Gorinchemse automobiliste moest zondag 24 september rond 01.30 uur op de Rijswijksesteeg naar de kant voor een blaastest. Ze had teveel op. Bij de ademanalyse blies ze 440 ug/l (1 promille). Een boete en een rijverbod van 4 uur waren haar deel.

RAAMSDONK Een 25-jarige vrouw uit Raamsdonk moest haar rijbewijs inleveren toen bleek dat ze dat nog geen 5 jaar had en dus beginnend bestturster was. De vrouw was bij een controle op de Schansstraat in Raamsdonk betrapt op rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een resultaat van 490 ug/l. Voor een beginnend bestuurster is maximaal 88 ug/l (0,2 promille) toegestaan. Bij 350 ug/l is deze categorie bestuurders het rijbewijs al kwijt.
De vrouw kreeg een rijverbod van 7 uur en haar staat een forse boete te wachten.

WAALWIJK Een 44-jarige man uit Tilburg kwam zaterdagnacht in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg terecht nadat hij met zijn auto op afrit van de A59 van de weg was geraakt, tegen een lichtmast was gereden en in de sloot tot stilstand was gekomen. De man raakte lichtgewond en kon na behandeling weer naar huis. Echter niet nadat van hem een bloedproef was afgenomen. De man had namelijk gedronken en daaraan is vermoedelijk de aanrijding te wijten.

Jeugdige inbrekers aangehouden
WAALWIJK Na een melding van een oplettende getuige dat er in een woning aan de Erve ingebroken werd, gingen agenten een kijkje nemen. Bij de woning troffen de agenten twee jongens van 13 en 15 jaar die toegaven dat ze geprobeerd hadden de woning in te komen. De twee zijn voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Man aangehouden voor vernielen raam
VEEN Een 24-jarige man uit Veen is zaterdagavond aangehouden nadat hij eerder op de avond op de Maasdijk in Veen de ruit van een woning had ingeslagen. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig tegen de agenten. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Vrouw aangehouden voor bekrassen auto
RIJEN Dankzij oplettende buurtbewoners heeft de politie zondag 24 september rond 03.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rijen voor het bekrassen van een auto kunnen aanhouden.
De buurtbewoners stonden op de Zaaren een sigaretje te roken toen zij de vrouw zagen lopen en hoorden dat ze met een metalen voorwerp de zijkant van een geparkeerde auto bekraste. Toen de vrouw ook de motorkap bewerkte riepen ze naar de vrouw, maar die liep zonder te reageren weg. Gewaarschuwde agenten konden daarna vrij eenvoudig de dader van de vernieling aanhouden.
De vrouw die gedronken had kon geen verklaring geven voor haar gedrag.

Auteur: Jan Clarijs