Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (weekend 23&24 sept)

TILBURG, 24 september 2006

Winkeldieven gepakt
TILBURG - Vrijdagnamiddag werd een 24-jarige man uit Tilburg bij een kledingwinkel in de Heuvelstraat betrapt toen hij met gestolen spullen de winkel wilde uitlopen. De man had voor bijna 60 euro kleding in een geprepareerde tas gedaan en probeerde daarmee het winkelalarm te slim af te zijn. Gelukkig lukte hem dat niet. De man werd door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Die maakt tegen hem proces verbaal op.

TILBURG Zaterdagnamiddag zag een beveiligingsmedewerker van een kledingwinkel in de Heuvelstraat hoe een 25-jarige vrouw uit Tilburg een haarband in het haar deed en daarmee zo de winkel uitwandelde. De medewerker kon de vrouw buiten in de kraag grijpen en aan de politie overdragen.

Fietsendieven aangehouden
TILBURG Zaterdagmorgen 23 september om 01.15 uur zagen surveillerende agenten op de Veldhovenring twee mannen lopen, elk met een fiets op hun schouder. Onderzoek bracht al snel aan het licht dat de twee, een 22-jarige man uit Yerseke en een 18-jarige man uit Zaltbommel, de fietsen in de Schaepmanstraat hadden gestolen. De twee zijn aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Zaterdagavond om 23.50 uur zijn twee Tilburgse jongens van 15 en 16 jaar oud aangehouden op de Hart van Brabantlaan. Het duo ging er bij het zien van surveillerende agenten als een haas vandoor waarbij ze een fiets op de weg achterlieten. Het tweetal kon worden achterhaald en toen bleek dat ze de fiets in de Blaak hadden gestolen. Ze zijn aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. De ouders hebben daarna de twee weer kunnen ophalen.

Hennepkwekerij ontmanteld
TILBURG Een inbraakalarm bij een bedrijf aan de Jules Verneweg leidde agenten naar een inwerking zijnde hennepkwekerij op de eerste verdieping van het pand. Ze vonden op het bedrijfsterrein hennepresten en potgrond en na het volgen van dat spoor kwamen ze via de achterzijde bij de kwekerij. In 3 kamers op de eerste verdieping werd volop gekweekt. In totaal troffen de agenten 2035 planten aan. De kwekerij is door het specialist bedrijf Kusters uit Eindhoven ontmanteld.
Bij en in de kwekerij kon de politie twee mannen, een 40-jarige Goirlenaar en een 43-jarige Tilburger aanhouden. Later op de dag werd een 28-jarige Tilburger in zijn woning aangehouden als betrokkene bij de kwekerij. De drie zijn ingesloten en hun rol wordt nader onderzocht.

Bromfietsdief aangehouden
TILBURG Een 19-jarige man uit Tilburg is zaterdagmorgen rond 08.00 uur in zijn woning aangehouden nadat hij anderhalf uur eerder de bromfiets van een krantenbezorger had gestolen.
De diefstal vond plaats op de Hoflaan waar de bezorger zijn bromfiets even onbeheerd en met draaiende motor had laten staan. Hij zag de man op zijn bromfiets stapopen en ermee vandoor gaan. Gelukkig voor hem was er een getuige die de man herkende. Die informatie leidde de agenten naar de woning van de verdachte. Daar werd ook de bromfiets aangetroffen.

Lastige stappers aangehouden
TILBURG - Het afgelopen weekend waren er in de uitgaanscentrum van de stad verschillende opstootjes waarvoor de politie moest ingrijpen.

Een 15-jarige jongen uit Tilburg vond het zaterdagmorgen om 02.40 uur kennelijk maar niks dat surveillerende agenten zijn vriend op de Juliana van Stolbergstraat een bekeuring wilden geven. Hij hinderde de agenten daarbij in ieder geval behoorlijk door hen een gesprek met zijn vriend onmogelijk te maken, hen het schrijven onmogelijk te maken en de agenten vervolgens ook nog uit te dagen om hem te slaan. De jongen is daarop aangehouden en voor verhoor naar het bureau te brengen. De jongen is daarna opgehaald door zijn ouders.

Drie stappende vrouwen kregen het zondagmorgen rond 03.00 uur met elkaar aan de stok in een horecazaak aan de Paleisring. Twee vrouwen, een 21-jarige uit Zaltbommel en een 22-jarige uit Ammerzoden, hadden in de zaak een 24-jarige vrouw uit Hedel enkele klappen gegeven. De twee zijn aangehouden en verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een woordenwisseling met enkele meisjes was zondagmorgen om 02.35 uur de aanleiding voor een vechtpartij op het Piusplein. Gewaarschuwde agenten konden de twee hoofddaders, 15-jarige jongens uit Tilburg en Goirle, aanhouden en voor verhoor naar het bureau brengen.

Een 26-jarige Tilburger is zondag om 02.40 uur op de Heuvelring aangehouden omdat hij zich na een door hem veroorzaakt opstootje niet wilde verwijderen. De man was door portiers van een horecazaak buiten gezet omdat hij in de zaak meisjes lastig viel. Eenmaal buiten wilde hij met geweld verhaal halen bij de portiers en ook tegen eenmaal ter plaatse gekomen agenten bleef hij zich opstandig en recalcitrant gedragen. Toen hij uiteindelijk helemaal geen kant meer uitwilde en weigerde te vertrekken is hij aangehouden.

Een 18-jarige man uit Oosterhout is zondagmorgen om 03.40 uur op het Piusplein aangehouden nadat hij een evenoude Tilburg had mishandeld. De Tilburger liep daar samen met zijn vrienden en zonder enige aanleiding kregen ze het aan de stok met 3 andere jongens waaronder de Oosterhouter. Het slachtoffer zag dat zijn vriend door de 3 werd belaagd en probeerde de zaak te sussen. Het geweld keerde zich toen tegen hem en hij kreeg daarop van de Oosterhouter enkele klappen waarbij hij een bkloedneus en een gezwollen oog opliep. De vechtersbaas kon door een beveiligsmedewerker van verder geweld worden afgehouden, waarna agenten de man konden overnemen en voor verhoor meenemen.

Twee vechterbazen zijn zondag 24 september om 05.10 uur op de Heuvelring aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de twee, een 23-jarige Tilburger en een 20-jarige Hilvarenbekenaar, elkaar het leven zuur maakten door over en weer klappen en schoppen uit te delen. De kemphanen werden gescheiden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Met een boete in het vooruitzicht mochten ze weer naar huis.

Drugsdealer aangehouden
TILBURG Surveillerende agenten waren er vrijdagnamiddag getuige van hoe een 33-jarige man uit Tilburg drugs verkocht aan een man. Dat gebeurde op de skatebaan aan de Gasthusiring. De man kondworden aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor het dealen van cocaine .

Betrapt op rijden onder invloed
Behalve de alcoholcontroles die dit weekend zijn gehouden in de omgeving van sportkantines zijn er bij controles op andere plaatsen in het district nog meer weggebruikers betrapt op het rijden met te veel drank op.

TILBURG Zondagmorgen om 00.50 uur zagen agenten een 22-jarige man uit Udenhout over de Midden Brabantweg rijden en zijn hoge snelheid en het rijden door rood vonden ze een controle waard. Toen bleek dat de man had gedronken. Hij blies vervolgens bij de ademanalyse 190 ug/l (0,45 promille) en kreeg vervolgens een boete van 220 euro in het vooruitzicht. Hij kreeg verder nog een rijverbod van 4 uur en mocht ook zijn rijbewijs achterlaten. De man was een beginnend bestuurder en daarvoor gelden vanaf 1 januari strengere regels. Maximaal toegestaan is 0,2 promille.

TILBURG - Een 21-jarige man uit Tilburg, ook een beginnend bestuurder, was zondagmorgen om 05.10 uur betrokken bij een aanrijding op de Ringbaan-West. Agenten constateerden alcoholgebruik en bij de ademanalyse bleek dat ook. Met 100 ug/l net over de grens van 88 ug/l, maar voldoende voor een proces-verbaal.

ESBEEK Een 46-jarige man uit Hilvarenbeek mocht ook zijn rijbewijs inleveren. Hij werd op de Dunsedijk betrapt toen hij daar met teveel drank op achter het stuur zat. Bij de ademanalyse blies de man 780 ug/l (1,8 promille). Behalve het vooruitzicht van een forse boete kreeg de man verder een rijverbod van 9 uur en moet hij dus even zijn rijbewijs missen.

Oisterwijkse beroving weer in Opsporing Verzocht
OISTERWIJK De Oisterwijkse zaken die op 19 september bij het AVRO programma Opsporing Verzocht zijn behandeld hebben verschillende tips opgeleverd. Vooral de beroving met geweld op een vrouw heeft tot reacties geleid waarmee de politie verder onderzoek kon doen. Nu er ook mogelijke daders in beeld zijn, besteedt het programma opnieuw aandacht aan deze ernstige zaak en worden in de uitzending van dinsdag 26 september ondermeer signalementen en de compositietekening van de daders getoond.

Auteur: Jan Clarijs