2e persbericht van zondag 24 september 2006

Eindhoven, 24-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt twee jongens op gestolen snorfiets op

De politie heeft zondagochtend rond 10.30 uur op de Barrierweg een 15-jarige jongen uit Eindhoven en een 14-jarige jongen uit s-Gravenhage aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongens daar op een snorfiets zonder kentekenplaat rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, hebben ze de jongens gecontroleerd. Omdat ze nog te jong zijn om op een snorfiets te rijden en geen identiteitsbewijs bij zich hadden, zijn ze meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de snorfiets op 20 september gestolen was vanaf de Willemstraat in Eindhoven. De jongens zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen beroving

Op de Hofstraat zijn zondagochtend rond 1.30 uur twee meisjes van 17 jaar en een 16-jarige jongen uit Nuenen beroofd. Toen ze met hun fiets stonden te wachten voor de slagbomen van de spoorwegovergang, kwamen er vijf gemaskerde mannen uit de bosjes te voorschijn. Ze bedreigden de Nuenense jongeren met messen en eisten geld en mobiele telefoons. De daders zijn er na de beroving te voet vandoor gegaan met twee GSMs en een klein geldbedrag. De jongeren hebben snel de politie gewaarschuwd, maar die trof in de omgeving geen verdachten meer aan. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving of mensen die weten wie en/of waar de daders zijn. Zij kunnen bellen met de politie in Eindhoven-Tongelre via 0900-8844.

Eersel: Politie arresteert twee verdachten van mishandeling

De politie heeft zondagmiddag rond 12.30 uur op een sportpark aan de Postelseweg een 32-jarige man uit Eersel en een 30-jarige man uit Duizel aangehouden. Ze zouden daar na afloop van een voetbalwedstrijd een 26-jarige man uit Hapert en een 32-jarige man uit Eindhoven hebben mishandeld. De man uit Hapert is in zijn gezicht geslagen of geschopt, waardoor hij korte tijd bewusteloos is geweest. De Eindhovenaar kreeg een klap in zijn gezicht, waardoor hij een gescheurde onderlip opliep. Ze zijn beiden ter plaatse behandeld door ambulance-personeel. De twee verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Reusel: Politie bekeurt illegale jagers

De politie heeft zaterdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen vier mannen (33, 46, 71 en 73 jaar) uit Reusel die illegaal op eenden aan het jagen waren. Ze deden dat bij een ven aan de Burgemeester Willekenslaan. De mannen schoten op de eenden nadat de tijd verstreken was dat dat mocht, namelijk na een half uur na zonsondergang. Ook deden ze dat vanaf een plek waarvandaan niet gejaagd mag worden, namelijk binnen een straal van 200 meter rond een voederplaats. De mannen hebben toegegeven dat ze de afgelopen week bij het ven de eenden hebben gevoerd. Ze riskeren dat hun jachtakte wordt ingetrokken.