Ingezonden persbericht


Persbericht

Uitreiking SMA ereprijzen: RTL Motorsport wint Gouden Motorster, Roy Pouw Rookie of the Year en Arie Vos Team van het Jaar

Het is een goede traditie geworden dat de SMA (Stichting Motorwegraces Assen) aan het eind van het seizoen ereprijzen uitreikt. Tijdens de laatste race om het Vacansoleil Open Nederlands Kampioenschap, zondag 24 september, heeft de SMA de winnaars van de verschillende prijzen bekend gemaakt.

De Gouden Motorster, een onderscheiding voor iemand die grote verdiensten voor de Nederlandse wegracesport heeft gehad, werd toegekend aan Ed Meijer. Deze onderscheiding is hem verleend vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse motorsport als regisseur/producent van diverse motorsportprogramma's in de afgelopen jaren. Meijer heeft een eigen productiemaatschappij - Basement Productions BV. in Beesd - waarmee hij samen met Corné Klijn via het televisieprogramma RTL Motorsport sinds 2005 furore maakt.

De titel Team van het Jaar 2006, is toegekend aan het J&E Sports Ten Kate Racing Team, dat is gevormd rondom coureur Arie Vos uit Oss. Volgens een onafhankelijke jury heeft dit team zich dit seizoen op een consistente en professionele wijze gemanifesteerd in binnen- en buitenland. Vooral het behalen van het Nederlands Kampioenschap in zowel de klasse Supersport als de Dutch Superbike, spreken tot de verbeelding. In de Dutch Superbikes werden alle races voor het Nederlands kampioenschap gewonnen. Het J&E Sports Ten Kate Racing Team is te allen tijde gestoken in teamkledij. Het materiaal en de pit zien er doorlopend uitstekend verzorgd uit en ook de uitstraling en houding van teamleden is volgens de jury voorbeeldig.

Ook de 14-jarige coureur Roy Pouw uit Kerkenveld de titel Rookie of the Year. Dit is een prijs van de Stichting Motorwegraces Assen en de Motorclub Assen en Omstreken, gesteund door de KNMV en het TT Circuit Assen. Pouw onderscheidde zich van alle coureurs die in 2006 voor het eerste jaar uitkomen in de klassen 125cc, 250cc, Dutch Superbikes en Supersport. De coureur die de meeste punten behaalt ontvangt de titel Rookie of the Year.

Assen 24 september 2006