Ingezonden persbericht


Persbericht

Bas Schothorst boekt eerste zege in BenQ-Siemens BMW 130i Cup

Zandvoort, 24 september 2006. Bas Schothorst heeft de tiende race van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, verreden op Circuit Park Zandvoort, gewonnen. Tijdens de Trophy of the Dunes bleef hij zijn teamgenoot Rory Bertram en derde man Dillon Koster voor.

De kwalificatietraining werd in de regen verreden. Ricardo van der Ende, tweede in de tussenstand van het kampioenschap, was de snelste. "Het was de perfecte ronde, alles klopte", aldus de zeer tevreden coureur. Bas Schothorst reed de tweede trainingstijd, gevolgd door Michael Bleekemolen en klassementsaanvoerder Jan Joris Verheul.

In tegenstelling tot de zaterdag was het op zondag droog. Ricardo van der Ende nam bij de start de kop, hij zag al na enkele bochten de vanaf de vierde startpositie vertrokken Jan Joris Verheul in zijn achteruitkijkspiegel. In de vierde ronde viel Van der Ende terug naar de negende plaats; na contact met de BMW van Jan Joris was hij gespind. Verheul nam de leiding over, maar werd later door de wedstrijdleiding bestraft met een 'drive through penalty'. Bas Schothorst was letterlijk de lachende derde; hij nam de koppositie over en gaf zijn eerste plaats niet meer uit handen. Rory Bertram begon zijn race vanaf de achtste startpositie, hij zag kans om zich naar de tweede plek te vechten. Hij tekende daarmee voor de dubbelzege voor Tempo-Team Racing. Dillon Koster startte als dertiende en klom op naar de derde plaats. Het was zijn eerste podiumplek dit seizoen. "Dit is geweldig!", aldus Bas Schothorst. "Met mijn snelheid zat het dit seizoen wel goed, de resultaten bleven echter uit. Ik heb een tactische race gereden, dat heeft zich uitbetaald." Rory Bertram maakte een goede start. "In de eerste ronde maakte ik al twee plaatsen goed. Later schoof ik verder naar voren doordat ik enkele rijders inhaalde en rijders zoals Ricardo en Jan Joris terugvielen. Dit resultaat is een combinatie van constant rijden en geluk." Voor Dillon Koster gold hetzelfde. "Mijn trainingsresultaat was zwaar balen. In de race heb ik enkele plaatsen goedgemaakt en geprofiteerd van het terugvallen van enkele rijders die voor mij reden. Zonder geluk vaart niemand wel. Ik ben heel blij met mijn eerste podiumplek." Jan Joris Verheul eindigde als vijfde, vier plaatsen voor Ricardo van der Ende.

De racekalender van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup telt nog twee raceweekeinden (vier races). Volgend weekeinde rijdt de klasse een dubbele, niet voor de titelstrijd meetellende gastrace tijdens de A1 GP op een uitverkocht Circuit Park Zandvoort. De beslissing in het kampioenschap valt tijdens de Finaleraces, op 28 en 29 oktober op Circuit Park Zandvoort. Er zijn nog twee serieuze kanshebbers voor de titel: Jan Joris Verheul (162 punten) en Ricardo van der Ende (146).

Uitslag: 1. Bas Schothorst (Amsterdam), 12 ronden in 24:00.210; 2. Rory Bertram (Loosdrecht), op 7.097;


3. Dillon Koster (Zandvoort), op 8.702; 4. Tim Coronel (Huizen), op 9.210; 5. Jan Joris Verheul (Dordrecht), op 11.443; 6. Ardi van der Hoek ('s Gravendeel), op 13.504.

Stand na tien races: 1. Verheul 162; 2. Van der Ende 146; 3. Coronel 124; 4. Cor Euser (Herpen) 100;


5. Bertram en Van der Hoek 84.

Kijk voor nadere informatie op www.circuit-zandvoort.nl en op www.bmw130icup.nl.
---



Ingezonden persbericht