KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

24-9-2006

Nederlandse windsurfers blijven aan kop op tweede dag van het WK

Op het Gardameer zeilden de 164 windsurfers vandaag twee wedstrijden bij een stevige wind. Casper Bouman was wederom oppermachtig in zijn groep en won beide wedstrijden. Hierdoor blijft hij aan de leiding. Joeri van Dijk staat op een gedeeld tweede plaats. Hij finishte vandaag als tweede en als eerste. De verschillen in de top tien zijn klein.

Torbole dag
Coach Jochem Brenninkmeijer ziet vandaag als een typische `Torbole dag`. Torbole is het stadje gelegen aan het noordelijkste puntje van het Gardameer en staat bekend als een paradijs voor windsurfers vanwege de sterke wind die hier op zonnige dagen vaak opkomt. Tot een uur of elf s´morgens staat er dan een noordenwind, maar deze valt met het stijgen van de temperatuur weg en vervolgens komt de zuidenwind op. De locals noemen dit `de Ora`. Het Gardameer heeft de vorm van een trechter met het smalste gedeelte in het noorden bij Torbole. Daarbij is het omgeven door hoge rotswanden die bijna verticaal honderden meters de lucht in steken. Indrukwekkend om te varen én het staat bij mooi weer bijna garant voor een stevige wind (4 bft).

Training werpt vruchten af
Met deze stevige wind konden Casper Bouman en Joeri van Dijk vandaag weer uitstekend uit de voeten. Ze zeilden in verschillende groepen die ieder een eigen plek op het meer hadden. Mede door de uitvoerige training die beide heren samen met coach Brenninkmeijer in juli hebben gedaan ter voorbereiding op dit WK voelden ze zich vandaag prima thuis op het water. Het verschijnsel dat op de ene baan de rechterkant gunstig was en op de andere baan (die nog geen kilometer benedenwinds lag) links konden beide surfers wel verklaren. De vorm van de rotsen bepaalt de wind. Casper was vandaag in zijn groep oppermachtig met twee eerste plaatsen. Joeri hoefde maar weinig toe te geven met een tweede en een eerste plaats. Doordat de concurrentie wel wat punten morste staat Casper nu alleen aan de leiding met Joeri op een gedeelde tweede plaats. De verschillen zijn nog klein. Morgen is de laatste dag van de voorrondes. Daarna komen alle toppers bij elkaar in één groep en dan worden de grote verschillen gemaakt.

Internetadres: www.rsxclass.com/results.htm
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl