Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

De Panne, 24 september 2006

Kabouter Klus zet handafdruk in eerste steen Plopsa Winkel Sliedrecht!

Op woensdag 20 september heeft Kabouter Klus zijn handafdruk gezet in de eerste steen van het nieuwe shopping center LEEF! in Sliedrecht waar in december 2007 de eerste Plopsa Winkel zal openen. Behalve zijn handafdruk liet Kabouter Klus ook een cheque ter waarde van 3.500 euro achter ten voordele van Cunina.

Eind 2007 opent de eerste Plopsa Winkel in Nederland. Een locatie voor deze winkel werd gevonden in het nieuw te bouwen shopping center LEEF! in Sliedrecht nabij Dordrecht. De eerste steenlegging van dit lifestyle center vond afgelopen woensdag, 20 september, plaats. Kabouter Klus vertegenwoordigde er de Plopsa-groep bij wijze van een handafdruk in de eerste steen van het centrum.

Naar aanleiding van de start van het project LEEF! overhandigde Kabouter Klus er in naam van Plopsa en de ISTO Group, de promotor van LEEF!, een cheque ter waarde van 3.500 euro ten voordele van Cunina. Deze vereniging concentreert zich vooral op onderwijs voor kansarme kinderen en probeert zoveel mogelijk kinderen toegang te geven tot het basisonderwijs. Voor een betere toekomst voor henzelf, hun familie en hun omgeving. Cunina heeft 45 projecten opgestart in Haïti, de Filippijnen, Brazilië, Nepal, Congo en Zuid-Afrika.

Plopsa Winkel
In België bevinden zich momenteel 4 Plopsa Winkels waarvan drie verspreid over de parken ­ Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo. De vierde en enige externe winkel bevindt zich in het Wijnegem Shopping Center. Net zoals de winkels in de drie Plopsa-parken, boekt deze laatste winkel mooie resultaten.

De sterkte van de Plopsa Winkel in Wijnegem voor de Plopsa-groep is tweeledig. Enerzijds verstevigt deze winkel de financiële draagkracht van de groep en anderzijds vervult het een rol als strategische marketingtool voor de Plopsa-parken. Ook de nieuwe Plopsa Winkel in Nederland, die qua concept zal overeenstemmen met de Plopsa Winkel in Wijnegem, zal deze sterke punten uitdragen.

De verwachtingen voor de nieuwe Plopsa Winkel in Nederland zijn alvast hooggespannen. De Studio 100-figuren als Kabouter Plop, Piet Piraat, Topstars en K3 zijn immers zeer populair in Nederland.
Plopsa ­ De Pannelaan 68 ­ 8660 De Panne ­ T +32 58 42 02 02 ­ F +32 58 42 02 45 - info@plopsa.be ­ www.plopsa.be

LEEF!
Meer dan een shopping center wordt LEEF! lifestyle center, waar de consument alle essentiële ingrediënten van het `leven in stijl' onder één dak kan vinden. Volgens de ISTO Group, promotor van het project, besteedt de consument immers steeds vaker aandacht aan de andere aspecten van lifestyle. Het center wordt verdeeld in een buitenring en een binnenring. De buitenring is bestemd voor de grotere winkels, in de binnenring zullen de kleinere winkels worden gevestigd. Door zijn centrale ligging in Sliedrecht is het centrum vlot bereikbaar vanuit Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en Breda.

Meer informatie over de Plopsa Winkel en de Plopsa-parken: www.plopsa.be Meer informatie over LEEF!: www.leef.tv

Noot voor de redactie (