Ingezonden persbericht

MONUMENT FETTER TUSSEN DE FIETSEN....

UPDATE 23 SEPTEMBER 2006

Het was goed zo, een emotionele middag, tranen achter je ogen, dat wel. Maar het had een goede en warme uitstraling, het had zin, het heeft zin. Ruim 1000 mensen waren er gekomen. Veel media, radio, TV, kranten, laat maar zien wat er hier gebeurt. Roep het maar uit. Ruim 1000 mensen, allemaal gewone en lieve mensen, ze balden, in gedachten hun vuisten, Tegen Zinloos Geweld. Het was vandaag alweer 2 jaar geleden dat Manuel Fetter werd vermoord, afgemaakt, door 14 messteken, en dat alleen omdat hij zei, nadat een paar mannen een bierflesje kapot gooiden: "Moet dat nou..!".
De muziek, de toespraken, het gedicht...het was zeer gepast en goed in balans. Het komt allemaal goed....., dat zou Manuel zeggen. De zon brak door op het moment van de 2 minuten stilte. Dank je wel zon, een mooi signaal? De witte ballonnen werden meegedragen door de thermiek. Het monument, een symbool van "goed en kwaad", staat mooi in het snijpunt, waar allemaal mensen zijn, midden in de binnenstad op het Waagplein. Dankbaarheid, eindelijk dat het er is. Mensen moeten nadenken, dit is de plaats, tegen Zinloos Geweld. De familie is zo intens dankbaar en ik heb het zo graag voor ze gedaan, samen met Elke, een bestmens. Mensen, die er waren, waren er, gedreven moesten en wilden ze er zijn, ja....gedreven....en goed, hand in hand. Zonder een tegenzin. Alleen maar om opnieuw weer een signaal af te geven. Stop Zinloos Geweld. Het was goed zo.
Een afscheid, ieder gaat zijn/haar weegs, we houden contact, we bellen maandag...
Een uurtje later, warm, gespannen, er gebeurt toch wel wat met je....ik loop nog even terug, langs de plaats, het snijpunt waar veel mensen zijn. Die zijn er ook, alleen niet daar, nee...., daar niet. Het pas onthulde monument tegen ZINLOOS GEWELD stond tussen honderden fietsen, gehaast achter gelaten, je zou zeggen zonder respect.
(de bovenstaande foto is met mijn mobieltje gemaakt. Tussen de fietsen zie je nog net het onthulde monumentje. De foto is slecht gelukt, sorry. Maar ik wilde dat jullie dit zouden zien)

Voor de foto:
Zie het origineel

Voor meer informatie,

Woordvoeder namens de familie Fetter
Wyb Feddema, Raadslid
Waterbies 5
8935 PD Leeuwarden
tel. 058 2880705
mobiel 06 20361874
mailto:wfeddema@leeuwarden.nl
WYBLOG: http://www.wybfeddema.livardia.nl