Gemeente Enschede

Enschede gaat voor kunstijsbaan

vrijdag 08-09-2006

College vraagt Raad om go-besluit

Het college van B&W stelt aan de Gemeenteraad voor om definitief te besluiten tot realisatie van de 400 meter kunstijsbaan. Hierdoor kan begonnen worden met de aanbesteding voor de bouw van een semi-overdekte ijsbaan met een euregionale uitstraling.Als de gemeenteraad 25 september een go-besluit neemt, is start van de bouw in 2007 mogelijk.

De Gemeenteraad heeft in februari van dit jaar in principe met de bouw van het Netwerkstad-project ingestemd, onder de voorwaarde van een sluitende begroting. De totale investering voor de 400 meter kunstijsbaan wordt geraamd op EUR 13.7 mln. Dit bedrag wordt grotendeels gedekt door 5,6 miljoen van de gemeente Enschede, een provinciale bijdrage uit het Actiefonds, bijdragen van de Netwerkstadgemeenten en andere Twentse gemeenten, Europese subsidie en sponsorgelden.

Dan resteert nog een dekkingstekort van ruim 9 ton. Hiervoor zet het college in op de Provincie Overijssel, die is gevraagd een extra bijdrage te bieden voor de Netwerkstadprojecten.

Met de komst van de ijsbaan is Twente, met ruim 600.000 inwoners, een belangrijke sportvoorziening rijker. Daarnaast kan de baan in het euregionale gebied zonder kunstijsbaan nog veel extra bezoekers genereren. Bij het begin van het schaatsseizoen in 2008 kan, naar verwachting, de baan in gebruik genomen worden. De Euregio IJshal wordt dan gesloten en gesloopt.


---