Gemeente Helden

Reiniging en inspectie riolering
De gemeente Helden is maandag 25 september 2006 gestart met het reinigen en inspecteren van de riolering. Jaarlijks wordt bijna 15% van het rioolstelsel in de gemeente Helden gereinigd en geïnspecteerd. Met deze reinigings- en inspectieronde wordt circa 13 kilometer onder handen genomen in Egchel, Grashoek, Koningslust, Helden en Panningen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door HERU reinigings- en inspectiebedrijf uit Venhorst. Er wordt gereinigd met een hogedrukreingingsvoertuig (150 bar). De inspectie wordt met een rijdende videocamera uitgevoerd. De beelden worden vastgelegd op DVD.

Met de resultaten van deze inspectie wordt de kwaliteit van de riolering beoordeeld. Hiermee kan de nog te verwachten levensduur worden bepaald.

Uitgezonderd van onvoorziene omstandigheden gaan de werkzaamheden circa drie weken duren.De bewoners van de straten, waarin de riolering wordt gereinigd en geïnspecteerd, worden van te voren met een bewonersbrief geïnformeerd.

Uiteraard proberen wij overlast tot een minimum te beperken. Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer Frans Thijssen van de afdeling Nieuwe Werken, tel. (077) 306 67 50.

25-9-2006 09:59