Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 6 september 2006

Jubileum en feestweek IJsselhage

IJsselhage in Nieuwerkerk aan den IJssel bestaat in 2006 tien jaar en viert dat met een feestweek en een fototentoonstelling. IJsselhage bestaat uit acht woningen en een activiteitencentrum met kinderboerderij aan de Fransezoom. Op deze zorglocatie krijgen mensen met een verstandelijke beperking begeleiding.

In de week van 25 tot en met 30 september vieren de cliënten en het personeel van IJsselhage het jubileum. In deze week zijn er ook festiviteiten waarbij de andere inwoners van Nieuwerkerk betrokken zijn.

Spelletjesmiddag
Op 27 september is er aan de Fransezoom van 12.00 tot 16.00 uur een spelletjesmiddag voor alle kinderen uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Er zijn spelletjes, een springkussen, poffertjes en live muziek van de bij veel mensen bekende Banjoman. Natuurlijk kunnen de kinderen ook terecht op de kinderboerderij. Alle kinderen én hun ouders zijn welkom. De middag is gratis.

Koffietafel en concert
Het Nederlands Concert Mannenkoor Op 30 september zijn de buurtgenoten tussen 11.00 en 13.00 uur uitgenodigd voor een uitgebreide koffietafel op het adres Fransezoom 14. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in het activiteitencentrum. Op zaterdagavond organiseert het Nederlands Concert Mannenkoor met onder anderen Marjolein Keuning een benefietvoorstelling in De Lichtkring aan de Dreef 1. De opbrengst hiervan is gedeeltelijk voor IJsselhage. Hiermee wil de locatie een rolstoeltoegankelijke paardenwagen kopen.

Fototentoonstelling
In de bibliotheek in Nieuwerkerk aan den IJssel is vanaf 12 september tot 22 september een fototentoonstelling, waarvoor bewoners van de Fransezoom geportretteerd zijn. De fototentoonstelling heeft als thema 'De cliënt en zijn talent'.