Provincie Utrecht


Avond-/nachtafsluiting Amsterdamsestraatweg, Wakkerendijk, noordelijke op- en afritten A1, Baarn

19-9-2006 -

25 en 26 september:

Op maandag 25 en dinsdag 26 september is er een wegafsluiting vanaf 19:00 uur 's avonds tot 05:00 uur de volgende ochtend. Afgesloten worden de Amsterdamsestraatweg, de Wakkerendijk, en de noordelijke op- en afritten van de A1.

In opdracht van de provincie Utrecht wordt op deze twee avonden en nachten de asfaltdeklaag aangebracht op de Amsterdamsestraatweg, een gedeelte van de Zandheuvelweg en op de rotonde bij het kruispunt met de Wakkerendijk. Meteen aansluitend wordt ook de definitieve markering aangebracht. De omleidingsroutes staan ter plaatse duidelijk met borden aangegeven.

De werkzaamheden maken deel uit van de reconstructiewerkzaamheden aan en rond de N221 bij de Wakkerendijk in Baarn. De provincie is in juli van dit jaar gestart met de reconstructie en verwacht deze begin oktober af te ronden.

Omleidingsroutes 25 en 26 september

Hilversum-Baarn vice versa
Het verkeer vanuit Hilversum, via de Zandheuvelweg, naar de Amsterdamsestraatweg wordt omgeleid via de Oude Eemnesserweg, Heideweg en toerit A1 (Hotel De Witte Bergen) richting Amersfoort. Omdat ook de afrit bij Soest/Baarn is afgesloten wordt verwezen naar de afrit bij Eembrugge in Baarn.
Het bestemmingsverkeer op de Zandheuvelweg moet ook gebruik maken van deze omleiding.
De parallelweg richting Hilversum blijft open voor lijnbus, taxi en calamiteitenverkeer. De oversteek voor het bestemmingsverkeer naar de Oud Eemnesserweg zal op 25 en 26 september komen te vervallen. Dit verkeer wordt via een tijdelijke verharding over de Zandheuvelweg geleid.

Baarn via A1 naar Utrecht en Amsterdam
Het verkeer vanuit Soest en Baarn naar Eemnes en naar de A1 voor de richting Utrecht en Amsterdam wordt omgeleid via de Drakenburgerweg in Baarn en de toerit bij Eembrugge.

Fietsers en brommers
De fietsoversteek bij de aansluiting met de Wakkerendijk is tijdelijk afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de parallelweg zuidelijk van de Amsterdamsestraatweg.

Carpool
De carpoolplaats blijft open. De automobilisten vanuit Baarn, Hilversum en de A1 met bestemming carpoolplaats worden over de Wakkerendijk richting Eemnes geleid. Even ten oosten van de A1 is de carpoolplaats bereikbaar via de parallelweg langs de Wakkerendijk.

Nadere informatie/nieuwsbrief
Met vragen of voor nadere informatie kunt u terecht op de website van de provincie Utrecht: www.provincie-utrecht.nl Ook kunt u bellen of mailen:
Tel. (030) 258 28 30
e-mail: n221@provincie-utrecht.nl

Een nieuwsbrief (nr. 2) met informatie over de stand van zaken van de wegaanpassingen rond de N221-Wakkerendijk in Baarn, de afsluitingen en de omleidingsroutes kunt u vanaf 20 september afhalen bij de gemeentehuizen van Baarn en Eemnes of opvragen via bovenstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19